Glädje och ansvar med herr Borg

När Moderaterna har en egen dag i Visby sköter Reinfeldt det storslagna talet i Almedalen och Anders Borg hoppar runt i medietälten och agerar glatt förband.

I Aftonbladets tält på Strandgatan ställer debattchef Karin Magnusson frågan om vem som är mäktigast av statsministern och finansministern. Svaret låter inte vänta på sig:
– Det är självklart Fredrik Reinfeldt, det är han som har utsett mig, svarar Anders Borg.

Men man ska inte vara så säker. När Borg skojar om Magnussons dyra NK-väska och lite på allvar, lite på skämt, tar henne i upptuktning kring slösaktigt konsumtion brister rätt många av de ansamlade ungdomsförbundarna ut i ett förlösande skratt.

Se där! Det kan vara roligt att sänka skatten med 130 miljarder. Det går att le och vara Moderat. Samtidigt!

En av Håkan Juholts stora poänger var att han lyckades få liv i socialdemokratin genom att flabba och helt plötsligt fick ombudsmän känna en viss glädje i det här med att vara Socialdemokrat.

Tidigare i morse lanserade Fredrik Reinfeldt bistert en ideologisk kriskommission tillsammans med de övriga borgerliga partiledarna.

Men Anders Borg är glad och levererar redan nu sina vallöften inför 2014:
Ansvar, arbetslinjen, stabilitet.

Och lite humor.

Man ska inte hålla det för helt osannolikt att det är skojigt ansvarsfulle Borg som får ta itu med den skojigt oansade Juholt om tre år.

Senaste inläggen