TV4-partiet

Alla partier bjuder av gammal sed på underhållning innan partiledartalet. Varje dag den här veckan kommer vi bjuda på gravallvarliga politiska analyser av inledningsunderhållningen. Det blir vår sed.

Moderaterna är Sveriges mest kulturbefriade parti. När landets nästa statschef fyller år får hon en platteve av regeringschefen. När regeringschefen åker till Kina är han klädd i myskläder. 

När Moderaterna ska värma upp publiken struntar de i standup, vissångare, gospelkörer och dockteater. De sätter på en cd-skiva med den svennigaste svenska popmusiken du kan föreställa dig. Ja, Uno Svenningsson och Tommy Nilsson.

Blonda MUF:are går runt och trallar på ”Dina färger är blå” och delar glatt ut flygblad. Barmfamiljer skuttar glatt fram med Moderat-ballonger och nynnar på ”Vågorna”. Bägge låtarna har framgångsrikt använts i reklamfilmer för ölmärket Pripps Blå.

Snart kommer Reinfeldt gå upp på scenen och kommer spela att han är Freddan i sitcomen ”Solsidan”. TV4-samhället är över oss. Det är skräckinjagande.

Senaste inläggen