Röster från Nätrötter om Juholt

Läser man Socialdemokratiska bloggare är bilden av Håkan Juholts framtid blandad.

Peter Andersson har på sin blogg lagt upp en bild på den hyresavi Håkan Juholt skickade in till riksdagsförvaltningen där både hans och sambons namn står. Hur kan detta vara att lämna vilseledande uppgifter, resonerar Andersson.

Han ger också ett råd till S-toppen.

Ge verktygen för väljarkontakter. Men fatta att den vanligaste frågan från så kallat ”vanligt folk” den närmaste tiden inte kommer att handla om jobb, välfärd, miljö eller annat. Du vet lika väl som jag vad folk pratar om. Se till att ge oss som ska ut på ”gator och torg” eller för den delen prata med människor på nätet ett rent hus från toppen!  

Alexandra Einerstam efterfrågar den moraliska kompassen. Hon har tillsammans med  Johanna GrafJonas Morian (OBS UPPDATERAD ADRESS), Sandro Wennberg och Johan Westerholm skrivit en artikel i SvD idag som är kritisk till Håkan Juholt.

Jonas Morian förtydligar på Facebook att de inte kräver Håkan Juholts avgång.

Men det ska mycket till innan förtroendet är återupprättat och vi åter har en s-ledning som kan föra ut ett politiskt budskap utan att folk tänker ”lögnare” och ”fifflare” – och som på allvar kan ta fajten med alliansen om regeringsmakten.

Irmeli Krans tycker däremot Juholt bör träda tillbaka.

Svenska medborgare är arga. Väljare är arga och besvikna. Partimedlemmar är arga, besvikna och hotar med utträde ur partiet. Det är illa. Riktigt illa. Förtroendet för Håkan Juholt är skadat. Förtroendet för politiker är skadat. Förtroendet för det socialdemoktratiska partiet är i allra högsta grad skadat.

Men de flesta verkar inte hålla med om detta. 

Martin Moberg ger exempelvis råd till Juholt.

Låt rättsväsendets prövning ha sin gång och koncentrera dig på politiken!

Peter Johansson (Röda Berget) påminner om den pågående förundersökningen om påstådda folkrättsbrott i Sudan som enligt åklagaren kan ha en svensk koppling. Denna koppling är bolaget Lundin petroleum AB där Carl Bildt tidigare att i styrelsen.

Han uppmanar Juholt:

Mitt råd till Håkan Juholt och resten av partiet är att inte fastna i ett moras av moraldiskussioner, utan koncentrera sig på politiken och låta rättsväsendet göra sitt.

Slutligen känner Peter Högberg själv för att ta en time out…

Anders Lindberg

Senaste inläggen