Liberalt berättande som berör: Barn som älskar Landsfadern

Den liberala kvällstidningen Expressen rapporterar löpande om barn som älskar vår kompetente statsminister, regeringschef och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt.

Man har berättat – så att der berör! – om åttaåriga Olivia som tycker att statsministern har gulliga ögon och tycker att han ”verkar vara en bra person som ska styra vårt land”. Man har gett oss den gripande berättelsen om sexårige Emil, andfådd och lycklig, som fått krama statsministern.

Man har berättat om elvaåriga Cornelia som skrivit brev till statsminstern och fått svar. Man har låtit oss få veta att statsminister är ”bamsesnäll” och sett till att sjuåriga Kika fått tillbaka sin borttappade nallebjörn. 

Nu är jag inte så gammal, men jag vill ändå påstå att ingen svensk publikation någonsin bjudit på sådan här inkännande och människonära journalistik (Thomas Mattsson, den historieintresserade och minnesgode chefredaktören för den liberala kvällstidningen Expressen, får gärna rätta mig här!).

Hur som helst försöker den liberala lokaltidningen Dagens Nyheter sig på ett motdrag: de byter perspektiv! Hur då, frågar nyfikna läsare. Häcklar de den kompetente statsmannen Fredrik Reinfeldt? Har ett barn uttalat sig uppskattande om Håkan Juholts mustasch?

Ingalunda. I en stort uppslagen artikel följer man vår kompetente statsminister, regeringschef och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt när han skiver brev till två barn i Åkerberga.  

Den liberala lokaltidningen Dagens Nyheter ska ha all respekt för att de låter oss komma så här nära människan Fredrik Reinfeldt, barnens försvarare. Men – och det måste sägas – det är inte berättande som berör. In med ungarna nu, DN!

Daniel Swedin 

Senaste inläggen