En trött minister

Annie Lööf är trött på personbevakningen. Det stod att läsa på den nyhetsgranskande sajten Second Opinion i slutet av februari. Näringsminister Lööf sa i ett samtal med Second Opinions redaktör Maria Bjaring att hon nu var trött på mediernas fokus på henne som person.

Under hösten upplevde Annie Lööf att det var svårt att nå ut med sin politik, delvis på grund av att redaktionerna följde Socialdemokraterna och Kristdemokraterna så intensivt, men nu känner hon att den sakpolitiska mediedebatten är på väg tillbaka.
– I höstas blev det oerhört mycket personfokus, omslagsbilder på magasin och personporträtt. I julas började jag känna att jag måste synas i politiska frågor också. Jag är så trött på att svara på senast lästa bok, senast sedda bio och vad jag helst äter på sommaren.

Det låter jobbigt det där, förstås. Klart man vill nå ut med sin politik om man är partiledare och dessutom näringsminister.

I dag hittade jag förresten de här tidningarna på redaktionen:

bild.JPG

Daniel Swedin

Senaste inläggen