Dagens lista: fem det är mest synd om i Almedalen

Almedalen har sina vinnare och förlorare. Och många är det synd om. PR-konsulter ingen lyssnar på. Politiker ingen pratar med. Frivilligorganisationer som plockar fimpar.

Men vilka är det egentligen mest synd om? Vi har HELA LISTAN:

Jan Björklund

Han gick och lade sig till att Carl B Hamilton vill lägga ner Folkpartiet och istället slå ihop med övriga borgerliga. Han vaknade till att Liberala ungdomsförbundet krävde han avgång. Men han hade i varje fall tur med vädret.

Annie Lööf

Det började som en skakning på nedre däck. 3,5 i Demoskop. Sen gick det utför. Vid talet sa hon att Alliansen behöver förnyas och bjöd hon in övriga partiledare till middag. I skrivande stund har hon sågats av Acko Ankarberg (KD), Johan Pehrson (FP) och Tomas Tobé (M). Aftonbladet har på ledarplats jämfört henne med Håkan Juholt. Expressen har på ledarplats jämfört henne med Kent Persson. Svenska dagbladet har i sin tur jämfört Kent Persson med Håkan Juholt. Cirkeln är sluten.

Göran Hägglund

Väljarna har flytt, partiet har inte läkt efter vinterns ordförandestrid och Stefan Attefall ”skakar av ilska” över Annelie Enochson som tycker Hägglund ”marginaliserar” kristna i partiet. Inte ens Hägglund nya, tuffare, profilbild på twitter har hjälpt. Inte att hans nya pressekreterare Johnny Dragon skriver konstiga artiklar om klass heller. I morgon, när alla andra åkt hem, kommer han till Almedalen.

Fredrik Reinfeldt

Se ovan.

Axess

Axess har under veckan haft ett antal seminarier med temat att eliten (läs vi) förtrycker människor och hindrar dem från att prata om invandring och att det är synd om män, ungefär. En lite lustig tes när man äger en TV-kanal…

Till de förtrycktas skara räknas i skrivande stund: Lotta Gröning, Adam Cwejman, Nyamko Sabuni, Paulina Neuding, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Allra mest synd är det om Johan Lundberg, Johan Lundberg, Johan Lundberg, Johan Lund….

Anders Lindberg

Senaste inläggen