Startsida / Inlägg

”En enkel till Nacka Forum? Det blir 260 kronor, tack!”

av Daniel Swedin
Tunneltåg vid provisorisk station i Vällingby

Chipsmannen och finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) berättar nu hur han har tänkt sig att Stockholms tunnelbana ska byggas ut i framtiden. Enligt Rosdal ska privata företag få bygga ut tunnelbanan och sedan sköta driften på de nybyggda sträckorna. Och på dessa sträckor ska sedan inte SL-kortet gälla.

Tidningen Affärsvärlden citerar Rosdahl från ett seminarium i Almedalen:

– Om vi nu ska ha tunnelbana i varje väderstreck kanske vi ska ha en finansiär som bygger åt ett väderstreck? Den delen av tunnelbanesystemet behöver inte nödvändigtvis ingå i SL-kortet. Folk är kanske beredda att betala lite extra för att få tillgång tunnelbanan.

Lite som ett nytt Arlanda Express i tunnelbanan, alltså.

Daniel Swedin

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB