Korrekta åsikter är korrekta åsikter

Jag trodde att Dagens Nyheters ledarsida var oberoende liberal. Det är liksom inget jag har kontrollerat – jag läser bara oberoende moderata, gärna norskägda, morgontidningar på papper – men kollegan Sima visade mig något intressant i dag.

I sidhuvudet på sidan fyra i Dagens Nyheter står det: ”DN står fri från alla partier och verkar i en humanistisk upplysningstradition – för tolerans, demokrati och en fri ekonomi”.

Se där! Efter att det liberala samhällsmagasinet Neo i månadsskiftet bestämde sig för att bli ett borgerligt samhällsmagasin så har liberala slagskeppet DN bestämt sig för att stå upp för ideal som alla från Robespierre till Rasputin kan stå upp för.

Den där fisljumna catch-all-strategin har en viss lockelse, det ska medges.
På Aftonbladets ledarsida är vi oberoende socialdemokratiska, men jag ska föreslå för chefen att vi ändrar inriktning så fort hon kommer tillbaka från semestern.

Vad tror ni om något sådant här?

Aftonbladets ledarsida formulerar korrekta åsikter och bildar opinion för korrekta åsikter. Aftonbladets ledarsida verkar i en tradition av korrekta åsikter. Korrekta åsikter läser du på Aftonbladets ledarsida.

Daniel Swedin 

Senaste inläggen