SNABBANALYS: Åsa Romson goes old school Miljöpartiet

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson höll ett tal som hon hade kunnat hålla på en miljöpartistisk partikongress. Miljöpartiet är mot rasism och för miljön, mot den sabbade sjukförsäkringen, mot blockpolitiken och mycket, MYCKET oroade för klimatet. Så oroade att Romson bjöd upp meteorologen Pär Holmgren på scen. Inför en förvånad publik bytte partiledaren roll från – okej kanske inte en talare, men väl en småpratande miljöpartist på en scen- till hurtig programledare. Romson ställde retoriska frågor av typen ”Men det bor inte så mycket folk på Arktis, så varför ska vi bry oss?”

Allt för att vi verkligen ska FÖRSTÅ.

Miljöpartiet som blivit trendigt de senare åren lufsad snarast tillbaka i de gamla kofta och hemmagjord-deodorant-spåren under årets Almedalen. Det var utspel om billigare cykelreparationer och långhåriga meteorologer.

Och efter ett år när partiet skrivit under på migrationsminister Tobias Billströms flyktingpolitik samt rapporterna om utnyttjade arbetare i bärskogarna duggat tätt kan miljöpartiet gott behöva lite mys i den egna komfortzonen.

Det är inte så kul att behöva tänka på konsekvenserna av det man gör tillsammans med Fredrik Reinfeldt alltid…

Tema: världen håller på att gå under men det ska bli billigare att reparera din cykel.

Retoriskt grepp: ta upp någon annan på scen för att prata

Vill att du ska tänka: ja, miljöpartiet är nog det enda i hela världen som är goda människor och har förstått hur allt hänger ihop.

Vill inte att du ska tänka: ”Hon pratar om demokrati och sedan bjuder hon upp den där meteorologen som vill avskaffa demokratin på scenen?!?

Katrine Kielos 

Senaste inläggen