SL:s ordförande minglar med Republikaner – missar trafikmöten

Christer G. Wennerholm, moderat trafiklandstingsråd i Stockholm och ordförande för SL, har hoppat på ett flygplan och stuckit till Florida.

På sin blogg skriver Wennerholm att han ska göra några familjebesök, men han tänker också passa på att studera den amerikanska valrörelsen. Enligt Wennerholms pressekreterare, Sebastian Tham, befinner sig trafiklandstingsrådet just nu i Tampa.

– Han har fått möjlighet att gå på Republikanernas konvent, men det skulle lika gärna kunna vara Demokraternas, säger Tham.

Wennerholm kommer att befinna sig i USA till och med 5 september. Dagens möte med trafiknämnden är behändigt nog inställt, men han kommer missa Mälardalsrådets presidiemöte (23 augusti) och en presidiekonferens om svensk kollektivtrafik (23-24 augusti).

Dessutom kommer han inte kunna gå på landstingsstyrelsen där han är föredragande i en rad ärenden, bland annat ett om det regionala trafikförsörjningsprogrammmet. Han missar även det efterföljande arbetsutskottet.

Det är inte första gången som andra angelägenheter får gå före plikten. Den 20 augusti i fjol lämnade Wennerholm ett sammanträde med Stockholmslandstingets trafiknämnd för att gå på Polarprisgalan i stället.

Svenska Dagbladets moderata ledarsida skrev då:

Wennerholm bröt upp för att mingla i samband med utdelandet av Polarpriset. Det var säkerligen roligare att sola sig i kändisglans än att diskutera Slussens trafiklösningar, men det är ändå detta som borde vara prio ett även för ett ack så nöjeslystet trafiklandstingsråd.

Jag har tidigare skrivit här på bloggen om Wennerholm och hans prioriteringar. Den texten, med titeln ”Var är Wennerholm?”, är fortsatt aktuell verkar det.

Daniel Swedin

PS. Även tumblr-bloggen …och tunnelbanan går bra? är värd ett besök. DS.

Senaste inläggen