Startsida / Inlägg

Det moderata problembarnet

av Daniel Swedin

I förra veckan intervjuades Stefan Löfven (S) i Dagens Nyheter. Han berättade för tidningen att han och hans fru, Ulla, söker ny lägenhet. Den tid Ulla Löfven stått i bostadskö kommer ge paret en lägenhet i Tensta, spekulerar S-ledaren.

Detta har fått Moderaternas lokalförening i Tensta att bjuda in Löfven till den väststockholmska förorten:
”Vi hoppas att du kommer att se att Tensta har blivit ett område som människor vill flytta till, i stället för att flytta ifrån. Tveka inte om Tensta, Stefan! Välkommen!”, skriver Tenstamoderaterna i ett öppet brev.

Det är ett roligt grepp, men kanske borde Moderaterna i Tensta passa på att bjuda in sina egna toppföreträdare? Aktuellt i Politiken, AiP, berättar att högerpartiet historiskt haft en hel del problem med stadsdelen i Västerort. Bland annat vägrade Filippa Reinfeldt (M) att åka till Tensta och diskutera vårdvalet med Nalin Pekgul (S) i valrörelsen 2010.

Men det finns mer. Mycket mer. Så läs AiP. Det är kul.

Daniel Swedin

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström och Vendela Bolin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB