Tre saker Reinfeldt inte pratade om i Maramö

heje
FOTO: BJÖRN LINDAHL/AFTONBLADET

Kvinnorna förlorare i löneligan

Utvecklingen har vänt. Nu ökar inkomstskillnaden mellan kvinnor och män. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). […] Enligt SCB beror skillnaden framför allt på att kvinnor jobbar i låglöneyrken i större utsträckning än män, arbetar mer deltid samt att kvinnorna är sjuka och föräldralediga mer än män.

Försäkringskassan: När kommer han dö?

En 23-årig cancersjuk medlem i Ung Cancer hörde på måndagen av sig till generalsekreteraren vid organisationen, Julia Mjörnstedt, med ett rop på hjälp. Försäkringskassan vägrade ge honom fortsatt sjukpenning om de inte fick ett datum på hans beräknade dödsdag.

Så utvecklas arbetslösheten

Arbetslösheten har ökat i alla grupper – men ingen har det så tufft på arbetsmarknaden som de under 25, och detta trots att regeringen menar att de angripit ungdomsarbetslösheten genom generellt sänkta arbetsgivaravgifter när man anställer unga.

Senaste inläggen