100 miljoner skäl att rösta på (M)ax

I dag rapporterar Alliansfritt Sverige att hamburgerkedjan Max i ett brev till sina anställda uppmanar dem att inte rösta på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet i höstens val. Så här står det i brevet, som är undertecknat av Max vd respektive vice vd, Richard och Christoffer Bergfors:

Det är valår och om oppositionen (S+V) vinner valet vill de höja både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga. Det vore fullständig katastrof för oss och branschen och det kommer få stora konsekvenser för vår tillväxt.

Herrar Bergfors får förstås älska Moderaternas skattepolitik hur mycket de vill, men att uppmana sina anställda hur de ska rösta i valet är ett klart övertramp.

Till Nyheter24 säger Richard Bergfors att Vänsterpartiets och Socialdemokraternas förslag – att ta bort två ineffektiva reformer – ”hotar att slå ut hela restaurangbranschen”.

Så pass!

2012 omsatte Max Hamburgare 1,6 miljarder kronor –  en ökning med närmare 11 procent! – och gjorde en vinst efter skatt på 126 miljoner.

Dessutom passade ägarna på att ta ut en rejäl vinst: 100 miljoner kronor. Och ägarna är fyra personer – Curt Bergfors (kedjans grundare) och hans söner Richard (vd) och Christoffer (vice vd) och Wilhelm.

Mums!

Läs också: Rabatten blev ett dyrt misslyckande (Aftonbladet ledare), Ropa inte hej åt momssänkningen (Aftonbladet jobbkollen), Sveriges enda ha(m)burgparti (Dagens Arena)

Senaste inläggen