Hattrick i nazitabbar, SVT!

I dag kan vi läsa om att SVT-programmet Rapports årskrönika tonsatte ett inslag om Barack Obamas Sverigebesök med nazistrock. Bilder på när USA:s president anlände till Sverige tonsattes med en version av  ”Du gamla, du fria” som är inspelad av bandet Svensk Ungdom – ett uttalat nazistiskt band, enligt Expo.

Aj aj! Därmed har SVT gjort hattrick i nazitabbar.
Ni minns väl?

SVT:s tabbe – visade nazistmärke på Byggnadslogga (Nyheter 24)

Gårdagkvällens Uppdrag Granskning handlade om problemet med fängelsevakter som arbetar ensamma med farliga fångar. Vid ett tillfälle visades en rad logotyper för olika fackförbund upp, bland annat den för Byggnads. Problemet där var bara att det inte var den riktiga Byggnadsloggan – det var en variant med ett SS-tecken på. SS, som står för Schutzstaffeln, var Hitlers paramilitära elitkamporganisation under Nazityskland.

SVT visade nazistmärke på Byggnadslogga – igen (Nyheter 24)

Trots att kanalen gick ut starkt och beklagade händelsen var nazistmärket tillbaka i torsdagens Rapport-sändning. I ett inslag om storstrejk inom byggbranschen dök den falska loggan upp igen.

Grattis!

Senaste inläggen