Startsida / Inlägg

Högern vinner i Österrike, Cypern och Irland

av Daniel Swedin

En femtedel av de österrikiska väljarna har röstat på det högerextrema Frihetspartiet, FPÖ, enligt en vallokalsundersökningar från Österrike. FPÖ blir därmed tredje största parti i Österrike. Störst blir konservativa ÖVP (27 procent)  och på andraplats kommer socialdemokraterna SPÖ (23 procent)

På Cypern ser högerpartiet Demokratisk samling ut att bli störst med ett stöd på mellan 35-39 procent. Postkommunistiska Arbetande folkets progressiva parti, AKEL, får stöd av 25-29 procent av väljarna. Socialdemokraterna i EDEK får runt av 10 procent.

På Irland ser kristdemokraterna Fine Gael och mittenhögerpartiet Fianna Fáil ut att bli jämnstora med ett väljarstöd på cirka 22 procent var. Vänsterorienterade Sinn Féin får 17 procent.

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB