Nämen oj, det blev Mehmet Kaplan

Skärmavbild 2015-01-09 kl. 12.28.21
Jag har bara väntat på det här.

Jan Björklund aviserar en möjlig misstroendeomröstning mot Mehmet Kaplan.

Jag var lite osäker på när, hur, vem och varför men ända sedan Mehmet Kaplan blev utsedd till minister har nätet surrat av hatkampanjer och rykten.

Från de stora rasistiska bloggarna till mindre nogräknade borgerliga opinionsbildare har man länge sett Mehmet Kaplan som lovligt byte.

Det var bara en tidsfråga innan någon bestämde sig för att skära politiska pipor i vassen av kritiken.

Det blev Jan Björklund och sakfrågan är att regeringen beslutat att utse Anders Sundström till utredare i frågan om Bromma flygplats.

I sak är Björklund på tunn is.

Enligt grundlagen är det regeringen som styr riket och inte riksdagen. Vilka utredningar som ska tillsättas, och inte tillsättas, är alltså inte en fråga Björklund förfogar över.

Dessutom är beslutet om utredningen ett regeringsbeslut som fattats kollektivt och alltså inte ett beslut av Mehmet Kaplan. Den som är ytterst ansvarig för regeringens beslut är statsministern.

Slutligen är exakt den frågeställning Björklund tar upp redan anmäld till konstitutionsutskottet och alltså redan föremål för prövning.

Men båda dessa invändningar väger lätt eftersom Sverigedemokraterna självklart kommer att stödja ett misstroende mot Mehmet Kaplan av helt andra skäl.

Snyggt jobbat FP.

Anders Lindberg

Senaste inläggen