Här är din guide till Team Sweden!

I dag deklarerar näringmsinister Mikael Damberg att han bildat en svensk motsvarighet till X-Men, ett rosenbadskt Justice League, ett The Avengers för näringspolitisk samverkan: TEAM SWEDEN (fuck yeah!!!).

Eller, nja, så mycket superhjältetakter blir det nog inte. Team Sweden ska vara ett ”paraply” som samordnar alla statliga verk, bolag och myndigheter som jobbar med exportstöd. Några hulkiga Damberg-dockor lär inte säljas på Toys r us, alltså.

Men Team Sweden är ett team och alla team behöver skapa kringprodukter kring sitt varumärke för att bli ännu starkare. Så varför inte hämta inspiration från det närbesläktade Camp Sweden (ett ”paraply” som samordnar alla svennar som gillar Zlatan, bärs och go stämning på Friends Arena)?

Uppblåsbara handskar för att applådera exportstrategin!

En frän bil som man kan samåka med Wallenberg i!

En keps som – utöver att den är praktisk och snygg – kan applådera de offentliga främjandeinsatserna!

En stilig svenskdesignad kostym att ha på sig under främjarresor till Kina!

En grovstickad halsduk att ha på sig om det blåser kallt i internationaliseringskedjan!

En karnevalmässig peruk att bära när man firar att svenska företag sysselsätter 70 000 i Brasilien!

Senaste inläggen