Välkommen till sommarjobbet, Susanna Kierkegaard!

I sommar blir det comeback för Susanna Kierkegaard, 23, i Aftonbladets ledarsidor. Med start i dag börjar hon ett sommarvikariat som sträcker sig in i augusti.

Aftonbladets trogna läsare känner förstås igen ditt namn, men ändå – vem är du?
– En ledarskribent i mina bästa år. Jag har tidigare jobbat i Europaparlamentet och är krönikör i Piteå-Tidningen och Norrländska socialdemokraten. Dessutom fuskar jag lite som rapportförfattare. I våras skrev jag en rapport om Sverigedemokraterna i Europaparlamentet och en om markvärdesskatt.

Är du med släkt med Søren?
– Ja, det är jag. Jag har pluggat filosofi och bott i en kyrka med 19 danskar. Men inte samtidigt.

Vem är din favoritfilosof?
– George Monbiot. Fast han är inte filosof, men jag gillar hur han tänker.

Vad skriver du helst om för ämnen?
– Storbritannien är kul, särskilt lite galna grejer som när Boris Johnson dinglar i linbanor. EU är också kul.

Varför vill du skriva för Aftonbladets ledarsida?
– Det var så roligt förra gången. Många argumenterar utifrån hur de tycker att verkligheten ser ut nu. Det är lite kortsiktigt. Jag tycker att man ska börja sin tankebana 2052, och hur det borde se ut. Det kan man göra på Aftonbladets ledarsida.

Senaste inläggen