Jenny Wennberg till Aftonbladets ledarsida

Jenny Wennberg är ny ledarskribent i Aftonbladet. Hon ska under hösten och våren vikariera för Daniel Swedin som ska vara föräldraledig.

– Jenny är till vardags politisk redaktör för Arbetarbladet och har en lång erfarenhet inom opinionsjournalistiken. Hon kommer att bidra med bredare perspektiv i en allt mer Stockholmsfixerade medievärld, säger Anders Lindberg, politisk chefredaktör.

Jenny Wennberg är 42 år och uppvuxen i Kiruna. Hon har arbetat på Arbetarbladet i Gävle i 13 år. Dessförinnan har hon bland annat varit ledarskribent i Norrländska socialdemokraten. Hon har en juristexamen från Uppsala universitet.

– Politik styr villkoren för människors liv och vardag. Jag skriver helst om sjukvård, skolan och assistansfrågan, frågor som går in tydligt i människors vardag, och min förhoppning är att kunna bredda Aftonbladets ledarsida ytterligare. Jag hoppas kunna bidra till lyfta in fler delar av Sverige på ledarsidan. Klyftan mellan stad och land är en av de viktigaste att överbrygga, både journalistiskt och politiskt, säger Jenny Wennberg.

Redan i morgon publiceras hennes första ledare i Aftonbladet.

Välkommen till Aftonbladet!

Senaste inläggen