Välkommen till Bladetledare, Joanna Abrahamsson

I sommar kommer Joanna Abrahamsson vikariera på Aftonbladets ledarsida.Vi gjorde en kort intervju med henne.

Vem är du?

– Jag är 43 år och har fram till i våras arbetat på Socialdemokraternas kansli i Bryssel. Från början kommer jag från Stockholm. Under Coronaåret har jag längtat hem. Belgien har ju valt en helt annan coronaväg, man kunde ju inte ens gå ut och äta lunch. Så nu är jag tillbaka, säger Joanna Abrahamsson.

Så du är coronaflykting, alltså?

– Ha ha, ja…?

Varför blev du intresserad av politik?

– Det har har jag varit hela mitt liv. Särskilt är jag intresserad av jämställdhet och välfärd. Jag gillar att följa olika partiers inre liv, och sedan kulturfrågor och bostadsfrågor. Jag har tidigare jobbat med frågor som migration, tiggeri och personlig assistans. Ofta sånt som berör och upprör.

Vad kan läsarna vänta sig av dig?

– Jag kan vara lite underfundig ibland. Och bra sommarvinklar på nyheter hoppas jag, vattenbrist, skogsbränder, barnfattigdom i semestertider är frågor jag funderar på. Vi får se.

Joanna första text handlar om Nya Zeeland och jämställdhet. Du hittar den i morgondagens tidning.

Anders Lindberg

Senaste inläggen