Välkommen till Bladetledare, Peter Gustavsson

Hej och välkommen till Aftonbladets ledarsida?

Tack!

Du ska vikariera i sommar här, vem är du?

Jag gillar vårsol, sommarbad, vandringar i höstrusk och skidåkning över frusna sjöar. Jag är född och uppvuxen i Uppsala men rötterna finns i Västerbottens inland, på platser där man kan höra tystnaden. Efter många år som folkbildare och kommunpolitiker låter jag nu min passion för att skriva få fritt spelrum. I ledartexter, men jag skriver också poesi och prosa.

Vad kan läsarna förvänta sig av dina texter?

Att jag försöker skriva sakligt utan att bli tråkig. Och inte nöjer mig med att presentera problem, utan också föreslår lösningar.

Vilka frågor brinner du mest för?

Att vända på utvecklingen mot ett allt brutalare klassamhälle och göra Sverige jämlikt.

Och så sista frågan, vad handlar din första text om?

Om varför vi behöver hålla huvudet kallt när Erdogan försöker vinna fördelar i förhandlingarna om Sverige och Finlands Natomedlemskap. Och snart hoppas jag kunna skriva mer om hur Putinpriserna slår mot låginkomsttagare och vad vi kan göra åt det.

Anders Lindberg

Senaste inläggen