Startsida / Inlägg

Sju sjuka sjömän och jag

av Tina Löfström

Hela denna vecka har jag känt mig krasslig och hängig. Jag tror att jag haft feber i vissa omgångar, men det har ändå varit så pass okey att jag kunnat jobba. Men igår var det en riktigt kämpig dag. Natten innan låg jag uppe sent och tänkte på allt jag skulle göra dagen efter. Jag hade ett jättetidigt affärsmöte igår dessutom, så jag var givetvis stressad över att somna i tid. Och ni vet hur det är sådana kvällar – ju mer stressad man är för att man ska upp, desto svårare är det att somna. Totalt blev det kanske 2 timmar sömn.

Trött i hatten, febrig och fullbokad dagen efter. Det under sådana dagar som positiv psykologi är som viktigast för mig. Därför var jag väldigt tacksam över att kunna plocka fram några verktyg som på riktigt fick mig att klara av dagen på ett bra sätt.

Det första verktyget jag använde mig av var tacksamhet. Det jag gjorde var att tacka för allt som jag kom på att vara tacksam över. Jag satt hela bilresan på väg till första mötet och tänkte på att jag var tacksam för att bilen är så fin, för att jag vaknade när klockan ringde, för att jag skulle få träffa härliga affärspartners, osv osv. Där och då kändes det fånigt, vilket det ofta gör. Men det gav effekt. När jag kom fram till mötet kände jag mig både mer fokuserad och mer harmonisk och glad än bara 10 minuter tidigare när jag satte mig i bilen.

Denna lilla ritual gjorde att jag klarade av dagen, trots att det var en tung start. MEN det hade dock inte funkat att göra varje dag. Därför är jag tacksam över att jag också vet att använda nästa verktyg i verktygslådan: Vila och återhämtning.

Idag ska därför jag låta både kropp och knopp vila ordentligt. Jag ska ligga i sängen hela dagen och tycka jättesynd om mig själv och titta på serier. Och kanske äta glass.

Kram på er!

Lycka till!
Tina Löfström

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lukas Jacobson, Hanna Lindström, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB