Startsida / Inlägg

Säga ja till sig själv!

av Tina Löfström
woman-570883_1920

Det är vanligt att mina kunder kommer till mig med en önskan om att bli bättre på att sätta gränser. Att våga säga nej till andra och att inte gå med på saker bara för att vara snäll. När jobbarkompisen ber om hjälp och du går med på att hjälpa trots att du egentligen inte hinner eller vill. Eller när barnen vill få skjuts till bion och du gör det, fast du nyss kommit hem från en lång dag och bara vill slänga dig i soffan. Gränsdragning är svårt och något som är bra att träna på.

En av mina kunder sa så oerhört kloka ord sist vi talades vid, som jag fick tillåtelse att låna:

– ”Det handlar inte om att säga nej till någon annan. Det handlar om att säga JA till mig själv”.

Det är ett så vackert sätt att tänka kring sin personliga gränsdragning. Genom att tänka att du är elak mot andra när du säger nej, så skuldbelägger du dig själv. Då är det bättre att tänka att du säger ja till DIG när du lyssnar på din inre känsla kring uppgiften. Du säger ja till ditt egna mående, din egna kontroll och ditt eget liv. Då får du mer energi över till att verkligen göra en insats – när du vill det!

Lycka till!
Tina Löfström

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB