Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Snygg, smart och mätt! – del 2

av Anna Wahlberg

 

Dags för del två i min och Julias miniserie med enkla frukosttips och snabba makeuper. I del 1 gjorde jag en 5-minuters makeup med läppfokus och Julia tipsade om en fiberrik flingfrukost och förklarade varför man inte går ner i vikt genom att skippa frukosten. Idag gör Julia en plättlätt proteinpannkaka och jag ska tipsa om en iögonfallande makeup.

Nästan dagligen möter jag och har kontakt med unga tjejer med grymma ambitioner som kämpar hårt för att landa sitt drömjobb. För att lyckas med det krävs massor av jobb. Då är det viktigt att ta hand om sig själv och sin hälsa. För hur ska man lyckas få de betyg som krävs om man är trött och hängig i skolan? Eller lyckas med projektet på arbetsplatsen om man knappt kan tänka klart för att magen knorrar? Eller ge ett piggt och alert intryck på praktikplatsen? Så, beautycompadres, genom att äta lite frukost ökar du helt enkelt dina chanser för att lyckas med dina mål. Och med den här snabba makeupen hinner du faktiskt både äta och sminka dig!

Makeup 2

Snabba ögonmakeupen
Utgå från rengjort och återfuktat ansikte.
Eftersom ögonen är det viktiga här, gäller det att fixa en snabb bas. Löst mineralpuder går oerhört snabbt att buffa in i huden. En fördel med mineralpuder är också att det är lättare att hitta en nyans som passar för hudtonen och att risken för skarvar blir minimal.
Fyll i och borsta ögonbrynen utan att pilla, vildvuxet och naturligt är helrätt just nu.
Pressa in en basskugga över hela ögat och i inre ögonvrån, för ett piggare intryck.
Välj en mörk eller färgad skugga och applicera i ett v på den rörliga delen på ögonlocket och i globlinjen. Sluta på halva ögat. Applicera tunt och ta mer om det behövs, det går väldigt mycket snabbare än att försöka ta bort skugga om det blivit för mycket.
Applicera kajal innanför och utanför fransraden, använd en mjuk penna så att du bara behöver dra ett streck för att få mycket färg.
Borsta på ett par tag per öga med rejält volymgivande mascara. Det räcker att ta mascara på den övre fransraden, det går snabbare och du minskar risken för kladd. 
Avsluta med hudfärgat läppglans.

På bilden syns:
”Mineralize foundation” från MAC Cosmetics
”Kabukibrush” från The Body Shop
”Natural eyebrow pencil” från Shiseido
”Eye shadow” i ”Blanc type” från MAC Cosmetics
”Ombre éclat 1 shade” i ”L’instant d’une ondée” från Guerlain
”Eye pencil” i ”Coffee” från MAC Cosmetics
”The max bold curves” från Rimmel
”Lippgloss” i ”3” från FACE Stockholm

Öva på makeupen ett par kvällar så att du får upp farten till fem minuter blankt. Lägg fram allt du behöver. Pilla inte. Det blir riktigt bra ändå! 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB