Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Våffelbrunch med slagna hjältar

av Malin Collin, reporter

Idag var jag på våffelbrunch hos min syrra Anna vid Telefonplan. Det bjöds på allehanda bär, sylt, grädde och krossad choklad och i champagneglasen hälldes det upp Bellinis. Det var ett gäng slagna hjältar som delade brunchbordet med mig – Sanna som hade klubbat tre nätter i rad och satt där i lite rufsig frisyr efter en natt sovandes hemma hos Mia som menade att rödvin är en dålig idé på efterfester. Själv hade jag bara druckit Coca cola igår men var ändå lagom seg efter att ha sett färdigt hela Generation Kill plus alla special features till klockan slog halv tre (och då var hon ju helt plötsligt halv fyra).

När vi skulle ta tunnelbanan hem blev det såklart stopp i trafiken så jag, Sanna och Mia tog en buss i typ två minuter och sedan fick alla gå av och då stod vi någonstans i närheten av Midsommarkransen och såg ledsna ut. Mia kom då på en hurtiga idén att vi skulle promenera till Liljeholmen för att nå fungerande kollektivtrafik och det gjorde vi. Det var ungefär tio gånger längre än hon hade gett sken av.

Nu kom jag hem och ångrar lite att jag hade planerat en middag bestående av fiskfilé, tomatrisotto och basilikabuljong. Känner mig sugen på typ McDonald’s-take away. Men det är bara att kavla upp ärmarna och börja kocka. Sedan ska jag blondera rötterna i håret och kanske kolla på The Wire.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB