Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Höstens bästa tv-serier

av Malin Collin, reporter

Jag delar upp mina tv-serier i två kategorier: verklighetsflykt och smärtfaktor. Om livet känns tungt ska man fokusera på verklighetsflykten (jag klockar hur lång tid det tar innan man börjar tänka på sitt eget liv under tiden tv-serien är på). Om man har den mentala hälsan och vill framstå som någon med smak, väljer man smärtfaktorn.

Här kommer några recensioner på höstens tv-serier just nu:

Pan Am: Svinsnygga väskor!!! Roligt att de reser runt i världen à la 1960-talet. Man sitter och hoppas på att Sverige blir nästa stopp. Älskar att alla ler och är så snygga och rena hela tiden. Plus för Christina Riccis ögon som är stora som en vanlig persons huvud.

Verklighetsflykt:  :++++:

Smärtfaktor:  :++:

Terra Nova: Det är 2149 och jorden går snart under. Därför får vissa utvalda åka tidsmaskin till dinosaurietiden för att börja om. Rolig idé, älskar all form av sci-fi. Minus att flytten sker redan i första avsnittet, som dystopijunkie vill man ha mer jordångest. Är dock redan supertrött på dinosaurier som attackerar i natten – blir inte berörd. På minussidan finns också oerhört träiga karaktärer.

Verklighetsflykt:  :++++:

Smärtfaktor:  :+:

Revenge: Ung kvinna återvänder till The Hamptons för att hämnas på överklassen som satte dit hennes far för ett brott han inte begick. En efter en förstör hon deras liv på tämligen utstuderade sättt. Gillar tanken, men huvudkaraktären är platt – tråkig och konstig. Man vill känna mer för hennes hämndlystenhet.

Verklighetsflykt:  :+++:

Smärtfaktor:  :-:

Ringer: Trashig men nykter drogmissbrukare tar sin tvillings plats på Upper east side för att undkomma maffian. Hela usp:en här är ju att Sarah Michelle Gellar (Buffy) är tillbaka i rutan. Jag avgudar henne och när hon spelar två roller i samma serie är jag en första att titta. Dramat är okej, de subtila sakerna är mest kittlande, som när trashtvillingen är helt vanligt trevlig och mannen och styvdottern bara: ”eh, vad har hänt med dig, varför är du så snäll?”. 

Verklighetsflykt:  :++++:

Smärtfaktor:  :++:

Gossip girl: Femte säsongen är i gång och jag sitter som vanligt klistrad. Hatar den där fejkkusinen Charlie och tycker inte att Elizabeth Hurley tillför något alls. Älskar att de väver in det monegaskiska kungahuset och gråter sönder mig åt Chuck Bass depression. När han fick en hund som tröstade honom? Episk filmscen.

Verklighetsflykt:  :+++++:

Smärtfaktor:  :+++++:

Hart of Dixie: Rachel Bilson gör comeback på tv. Hon spelar en fjant i piloten men växer förhoppningsvis på sikt. Hon är en överambitiös AT-läkare från New York som tvingas jobba ett år i en håla i amerikanska södern. Mycket Dr. Quinn i nutid minus den där äckliga Sully med mockadress.

Verklighetsflykt:  :++:

Smärtfaktor:  :-:

Bubblare: Homeland – med Claire Danes i huvudrollen. Har inte sett den ännu men den ligger på min väntelista. Har höga förväntningar.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB