Nöjesbloggen

Bakom kulisserna på Sveriges största nöjesredaktion

Startsida / Inlägg

Mauro Scocco – The lost tapes 1

av Joacim Forsén
Mauro foto.jpg

FOTO: CAROLINA BYRMO.

I dagens AB finns en intervju med Mauro Scocco. Som vanligt tvingas man sålla bort en del citat som inte får plats i tidningen, i det här fallet faktiskt ganska mycket. Och eftersom Mauro är en av våra folkkära artister som sällan gör intervjuer tänkte jag bjuda på lite ”previous unreleased material” från en grymt trevlig middag på Kungsholmen. 

I dag: Mer om den nya kommande plattan. 

Mauro om låtskrivande och nya plattan: 

– Plattan är dels under inspelning men också under tillblivelse rent kompositionsmässigt. Vi har sju låtar som börjar bli klara men ett album ska väl innehålla 11-12 låtar i alla fall. Jag börjar få lite smygbråttom att skriva ihop de sista låtarna. Nu för tiden skriver jag väldigt mycket så det är en hög bortfallsprocent. Jag tröttnar själv på låtar som jag gör så de som är kvar är verkligen de bästa låtarna. Jag har gjort så många plattor så det finns ingen vits i dag att ge ut nåt där man inte har spöänt bågen så hårt man kan vid det tillfället. 

Mauros nya album kommer till tillsammans med två team. Det ena, som är det som ligger bakom första singeln ”Adrenalin”, är vännerna från Krunegård-samarbetet med Christoffer Roth i spetsen och sysslar mest med popmaterialet. Det andra består av David Nyström och Josef Zackrisson och står för albumets mer traditionella Maurolåtar med mycket stråkar.

– Som artist och producent så överdriver man ofta betydelsen av genre. Jag tror ”vanliga människor” skiter i om jag gör nåt som är syntigt eller reggae. De hör bara låten som de antingen gillar eller inte. Det är oftast mer intressant att höra vad tjejen i receptionen på skivbolaget har att säga än deras A&R. Fråga Per Gessle. 

Mauro om att involvera Plura på nya skivan:  

– Nej, jag har nog nästan blivit lite anti. Förutom att vara en väldig god vän och samarbetspartner så är Plura den enda svenske artisten som jag lyssnar väldigt mycket på. Idoler är fel ord, men Eldkvarn är ett band som jag har lyssnat väldigt mycket på. Och det har alltid känts så självskrivet. Ska det vara en gästartist eller om jag ska ha en co-writer så har min första tanke alltid gått till Plura. Därför har jag blivit tvärtom, det blir vad alla förväntar sig. Förutsägbart. Men kanske är det dags igen. 

Kommer Krunegård att gästa nya skivan?

– Det skulle jag tycka vara kul och han vill det också. Jag hoppas det blir så. 

I morgon: Mauro om återföreningar i allmänhet och Ratatas i synnerhet. Och tankar efter förra albumet ”Ljudet av tiden som går”. 

/Jocke

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB