Trump drar åt tumskruvarna mot Nordkorea men…
avUSA hotar att slå till mot Nordkoreas kärnvapen.
Men upptrappningen sker i ett läge när Sydkorea snart får en ny president som sannolikt vill föra en helt annan politik mot nordsidan.
Ett perfekt tillfälle för Kim Jong-un att driva in en kil mellan USA och Sydkorea.
Koreanska halvön är sannolikt en av de konflikthärdar som blir den svåraste utmaningen för president Donald Trump att hantera.
USA:s utrikesminister Rex Tillerson har precis besökt Japan och Sydkorea och är på väg till Kina. Med sitt uttalande i Seoul gav han Trumpadministrationens tydligaste signal hittills om att man tänker dra åt tumskruvarna mot diktaturen i Pyongyang.
– Alla handlingsalternativ ligger på bordet, säger Tillerson. Om Nordkorea trappar upp hotet från deras kärnvapenprogram till en nivå där vi anser att USA måste handla så ligger alla alternativ på bordet.
Tillerson riktade också en annan varning till diktatorn Kim Jong-un.
– Nordkoreas ledare måste förstå att deras nuvarande väg mot kärnvapen och upptrappade hot inte kommer att leda till ökad säkerhet och ekonomisk utveckling.
Trump har sagt att han inte tänker tillåta Nordkorea att utveckla kärnvapen och robotar som kan nå USA.
Frågan är bara hur han tänker stoppa regimen. För det är precis vad Nordkorea håller på med och dessutom säger offentligt att man gör.
Tillerson sammanfattade själv problemet när han konstaterade att 20 år av samtal med och sanktioner mot Nordkorea har misslyckats.
Så länge har USA och omvärlden försökt att få Pyongyang på andra tankar. Dels med morötter i form av ekonomiskt stöd och direkta samtal. Dels med piskan i form av hårda ekonomiska och politiska sanktioner beslutade av FN:a säkerhetsråd.
Västvärlden har också försökt förmå Kina, som är Pyongyang-regimens enda vän i världen, att trycka på för att få ett stopp på kärnvapenutvecklingen.
Men ingenting har fungerat.
Under dessa 20 år har Nordkorea fortsatt att utveckla kärnvapen och genomföra provsprängningar, den senaste under förr året. Under 20 år har Nordkorea fortsatt att utveckla sin robotteknologi. De senaste uppskjutningarna skedde för bara några veckor sedan.
Om Nordkorea ostört får fortsätta med sin vapenutveckling tror de flesta experter att man inom 5-10 har kapaciteten att tillverka kärnvapen som är så små att de kan fästas som stridsspetsar på missiler som kan nå den amerikanska västkusten.
Om det inte fungerar med morötter eller piska och inte heller med kinesiska påtryckningar då återstår bara ett alternativ. En amerikansk attack för att slå ut Nordkoreas kärnvapen- och robotanläggningar.
Vilket är precis vad Rex Tillerson hotar med.
USA:s problem är att deras allierade Sydkorea befinner sig i en politisk kris sedan president Park avsatts på grund av en korruptionsskandal. Nyval ska hållas den 9 maj.
I opinionsmätningarna leder den liberale kandidaten Moon Jae-In. Han vill inte alls hota Nordkorea med en militär attack. Tvärtom anser han att enda sättet att få Kim Jong-un att ändra sig är att börja samtala med Nordsidan. Han är beredd att resa till Pyongyang innan han reser till Washington.
Han har sagt att en av hans första åtgärder blir att öppna den sydkoreanska ekonomiska zonen, Kaesong inne på nordkoreanskt territorium. Den stängdes för tre år sedan för att straffa nordsidan för att man trappat upp konflikten med nya provsprängningar. Det innebar att tusentals nordkoreaner förlorade sina jobb och regimen gick miste om en viktig källa till utländsk valuta.
Den mjukare linjen testades i början av 2000-talet under namnet solskenspolitiken. Kortvarigt ledde den till vissa framsteg men man var snart tillbaka på ruta ett igen.
Vad värre är för USA vill den liberale Moon Jae-In stoppa uppbyggnaden av missilförsvaret Thaad i Sydkorea. Missilförsvaret, som godkänts av den avsatte presidenten, ska skydda Sydkorea från nordkoreanska missiler men har samtidigt upprört Kina som fruktar att USA med Thaads avancerade radarövervakning kan spionera på Kina.
Kina har ställt till ett himla liv och stoppat turistresor till Sydkorea och tvingat sydkoreanska företag i Kina att stänga.
Den liberale kandidaten har varnat för att Thaad kan utlösa en missilkris liknande den mellan USA och Sovjetunionen 1961 då sovetiska robotramper placerades på Kuba.
Om Moon Jae-In kommer till makten blir det lättare för Nordkorea att blåsa under motsättningar mellan USA och Sydkorea. Det blir svårare för Trump att driva en ännu tuffare linje mot Nordkorea.