Home page / Post

“Det viktigaste är att jobba med insidan”

by Sofie Strandberg
Lindaföreefter

I senaste programmet av PEPP berättar Linda Wallin hur hon blev av med 71 kilo och hur hon mår i sin nya kropp. Är det viktigt att jobba med insidan ? Och finns det något negativt med att gå ner mycket i vikt?

Det tog mindre än ett år att nå målvikten. I dag har Linda Wallin blivit av med sin övervikt och mår bättre än någonsin. Men livet blir inte superenkelt bara för man går ner i vikt – det finns mycket att jobba med och en insida att ta hand om.

Nu när du nått ditt mål och lever i din “nya kropp”, finns det något du är rädd för?

– Det är en svår fråga. Jag är helt säker på att jag aldrig kommer bli överviktig igen, men det är klart att tanken finns i bakhuvudet. Något jag är orolig över är att vågen ska bli så pass viktig att jag vill ha ständig kontroll på den, samtidigt som jag inte alls idag mår dåligt över mina vågvanor. Jag är också rädd för att aldrig kunna släppa tankarna kring kalorier även om jag tror det är sunt att ha dem där.

Hur viktigt tror du det är att jobba med insidan när man nått sin målvikt?

–Jag tror att det absolut viktigaste under HELA viktresan är att arbeta med sin insida. Det gäller således inte bara när man kommit i mål. Det är på insidan alla anledningar till övervikten finns och kan man inte ändra på hur man förhåller sig till mat och godis så spelar det ingen roll att man lyckats gå ned sina kilon för då kommer man att gå upp igen. Jag använde mig av Viktklubb för att gå ner i vikt och det är en enkel metod som gör att man får en bra livsstil med kaloriräkning. Det innebär kort sagt att viktminskningen går av sig självt medan man har tid att arbeta på insidan under resans gång redan.

Kan du ibland tröttna på att folk har mycket frågor till dig angående din viktnedgång?

–Jag skulle absolut inte vilja säga att jag tröttnar. Jag älskar att hjälpa andra människor och har lagt ett stort fokus på att besvara frågor, peppa och hjälpa andra att våga kliva ut ur sina destruktiva matbeteenden för att hitta ett bra förhållningssät till mat som gör att de också kan våga försöka gå ned i vikt och faktiskt lyckas.

Ser du något negativt med att du gått ner så mycket i vikt? Finns det några nackdelar?

–Nej för min del är jag bara lycklig över min viktminskning. Jag mår bra och känner mig bra i kroppen. Jag har dessutom funnit en stor passion i viktminskning/hälsa/skönhet/välbehag och har vid sidan om mina drömmar om en musikkarriär också målet att få arbeta just med att hjälpa folk att förändra sina liv och bekämpa sina viktproblem -på både in och utsidan. Ska jag tvunget plocka fram nåt negativt så är det att jag på kuppen blivit väldigt frusen -men det finns ju alltid möjlighet att klä på sig lite extra.

Vilket är ditt absolut bästa tips till en person som har bestämt sig för att gå ner i vikt?

–Mitt bästa tips om man verkligen bestämt sig är att göra det genom att äta ALLT i lagom mängd. Inga förbud, inget uteslutande. Tänk på kalorierna, till exempel med hjälp av Viktklubb, så kommer du att gå i mål!

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Visiting Address: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org No: 556100-1123
  • VAT No: SE 556100-112301
  • Contact: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Customer service: tipsa@aftonbladet.se
  • Telephone: 08 725 20 00
  • FOLLOW US

© Aftonbladet Hierta AB