Resultaten som gör en stolt!

by Linda and Fanny

Jaaaaaaaaa! Idag klarade jag av att springa 2,5 km i skogen i massa backar utan ett endaste stop. Hur stolt som helst. Kanske busenkelt för vissa, men för mig är det stort. Innan jag började med pepp, orkade jag knappt springa 100 meter utan att få andnöd. Så snart kanske man ska anmäla sig till något lopp så man har ett mål att nå.

Förra veckan vägde jag 86,4 och denna vecka slutade i söndags då vägde jag 85,5. Så minus 0,9. Älskar min våg just nu. Har mätt min midja igen från 117 CM till 92 CM på 18 veckor! Helt galet.

Stoltast är man när man få se sig själv och bästa syrran i tidningen. Vilken resa vi har gjort. För ni missade väl inte det igår 🙂

Puss och kram

20130507-221623.jpg 20130507-221635.jpg 20130507-221641.jpg
Categories Fanny

-45 kg tillsammans :)

by Linda and Fanny

Idag var jag och Fanny och tränade, min son stod bara och glodde på Fanny, sa inget så sa jag till honom: visst är Fanny smal?! Aaahh svarade han bara 🙂

För att lyckas är mitt största råd att hitta ngn som finns där i vått och torrt, jag fick slita m Fanny i början tills hon insåg att vafan jag kan det här, fanns ursäkter på ursäkter men jävlar va stolt jag är i dag, ryser i hela kroppen!!

Vi är Åkerblommare, motgångar har vi alla upplevt i livet, vilja och ett jävlaranamma har vi som få!!

Idag sprang vi 30 min, vilket Fanny inte klarade för 4 månader sen, jag visade massa styrke övningar för nu är det dags och bygga fina muskler!!

Tack till alla som Peppat, stöttat och funnits där för oss, love u all!!
Puss Linda

20130504-122006.jpg

– 29,1 kilo

by Linda and Fanny

Det är helt sjukt har gått ner 29,1 kilo sedan starten med pepp den 15 januari.
Sista inspelningen med pepp var den 19 mars och sedan dess har jag gått ner 10,1 kg på egen hand. Vilket är sjukt stort för mig. Som bantat förut och gett upp. Fast med viktklubb så känns det verkligen inte som man bantar. Vet att jag kan vara tjatig med det. Men det är ren sanning. Man äter rätt grejer och mår skit bra.
Har denna vecka beställt massa nya kläder men trodde inte att jag minska så mycket i storlekar i kläder. Men dom flesta kläderna var alldeles för stor så fick byta dom. Kan lixom inte fatta att jag kan ha large i kläder något jag inte ens kunde ha i gymnasiet 2000-2003. Så nu kan ja g verkligen handla kläder i alla affärer. Lyckan är total.

Har denna vecka gått från 87,9 till 86,4.
Så nu är det inte långt kvar till nästa delmål som var 80 kilo till september. Borde jag väl fixa.

Vi hörs nu ska jag kriga vidare.

Categories Fanny

+ / – vecka!

by Linda and Fanny

Början på denna vecka var inte den roligaste med en viktuppgång på 0,5. Så alltså 89,7. Vet inte om det har att göra med att jag kört lite egen fys och inte bara pass på gymmet.
Så det var bara att kriga vidare bytte ut frukosten lite och åt mer sallad och mindre kolhydrater. Så det gav resultat. Så veckan slutade på 87,9 kg. Så denna veckas viktnedgång med både + / – ledde till – 1,8 så jävla grymt!

Men tänkte oxå tips om min nya frukost som är lite lätt kvarg med knappt en matsked funlight saft vilda bär, linfrön och solros kärnor med ett kokt ägg till. Så sjukt gott och man är mätt länge.
Det andra tipset är bananpannkaka som består av en banan och ett ägg. Smakar som friterad banan typ.

Puss och kram

20130421-175833.jpg 20130421-175840.jpg
Categories Fanny

Under 90

by Linda and Fanny

Efter den tredje veckan utan pepp så går allt super bra. Man börjar testa på de man avstått under pepp tiden. Men snabbmaten är inte god längre. Men förra helgen hade jag mina bästa vänner över på lite vin och tilltugg. Förr kunde man ju dricka en del utan att man blev berusad. Men det går inte längre om man säger så!

Men kilon bara rasar fortfarande. Man väntar bara på när det ska stanna av lite och se hur man hanterar det. Men aldrig aldrig vill jag tillbaka som tjockis med onda knän som värker.

Förra veckan vägde jag 91,1 och idag väger jag 89,2. Så äntligen under 90. Men delmålet jag hade efter pepp är att komma ner till 80 innan september då jag åker till Grekland. Så nu är det bara att kriga vidare.

Puss och kram

20130414-202750.jpg 20130414-203008.jpg
Categories Fanny

20 centimeter är borta!

by Linda and Fanny

Hej igen!
Nu har det gått en vecka sedan sist. Centimetrarna och kilona bara försvinner. Hur kul och sjukt som helst.
När jag startade med pepp så hade jag 117 runt midjan och nu när jag mätte mig så var jag nere på 97. Kolla bilden! ( den till höger är för några veckor sedan, och den vänstra är nu) Fatta 20 centimeter. Förra veckan när jag vägde mig så stod vågen på 92,7 och vill med ett stort leende på läpparna berätta att det stod 91,1 idag. Mår så otroligt bra.

Fyllde år i lördags och åt lite tårta och 4 godiset men man får nästan ångest efteråt samt att det inte är gott längre. Är fortfarande inte sugen på sötsaker eller snabbmat. Hoppas verkligen det håller i sig.

Har försökt att ha några dagar sedan pepp där man kan unna sig något. Det jag unnat mig har varit ost och kex samt en hel stor portion med pastasallad från mitt favorit ställe. Men magen reagerar direkt.
Då får man avstå ett tag till och se om det funkar sedan.

Puss och kram

20130406-180017.jpg 20130406-180025.jpg 20130406-180131.jpg
Categories Fanny

Första veckan utan pepp

by Linda and Fanny

Nu har det gått lite mer än vecka sedan vi tog farväl av pepp. Men inte har man gett upp för de. Är mer taggad nu typ.
För er som såg sista avsnittet av pepp så hade jag gått ner 19 kilo på åtta veckor. Men som ingen vet är att jag tjuvstartade lite innan för fick panik för att man skulle väga sig offentligt. Så den 1 januari vägde jag 119,4. Vi startade med pepp den 15 januari då vägde jag 115,5 sen har det bara rasat. I sista avsnittet av pepp vägde jag 96,5 och idag står vågen på 92,7. Det sjuka är att det känns inte som man bantar , utan att man äter rätt grejer och lagom mängd, sen rör lite på sig. Blir så otroligt glad när jag kan ha mindre kläder mycket enklare att hitta kläder då.
Idag har jag ätit yoghurt med linfrön och solroskärnor och ett ägg. Man blir fort mätt och länge.
Till lunch blev det min favorit hos viktklubb indisk curry kyckling. Hela familjen gillar den. Minsta dotter på 21 månader åt 3 portioner. Så den rekommenderar jag.

Vi hörs snart igen.

Puss och kram

20130328-183820.jpg 20130328-183839.jpg 20130328-183846.jpg 20130328-183852.jpg
Categories Fanny

Planen för att lyckas

by Linda and Fanny

I morgon sänds sista avsnittet av pepp. Man kommer sakna alla dom man jobbat med under den här tid.

Det är nu det svåra börjar att lyckas på egen hand. Men har planerat lite hur jag ska göra. Tänkte väga mig en gång i veckan och lägg upp det här. Träna 2-3 ggr i veckan sedan följa viktklubb. Men det viktigaste är att sätta upp delmål som inte är för svåra.

Jag kommer lyckas!! Mår så otroligt bra nu när man tappat några kilon.

Nu krigar jag vidare!

Puss och kram

20130324-203354.jpg
Categories Fanny

Fem kilo ner på åtta veckor

by Laul

Så var det dags för bokslut.

Det låter kanske inte så märkvärdigt att gå ner från 96 kilo till 91 kilo på de här åtta Pepp-veckorna.

Men jag är glad och stolt.

Efter att jag slutade med elitfotboll sommaren 2000 vid 24 års ålder har mitt liv varit – med vissa undantag – en resa mot tresiffrigt.

Jag är 174 centimeter lång och vägde knappt 80 kilo när jag spelade fotboll. Målvikten var 75 då jag är tungt byggd men jag låg snarare kring 78.

När jag drygt tolv år senare hoppade på Pepp, december 2012, vägde jag 96 kilo.

I dag väger jag alltså 91 kilo.

Jag har varken hetsbantat eller idiottränat. Jag har gjort gymnastik på morgonen i tio minuter under tiden äggen kokar. Sedan har jag ätit två stycken, duschat, gått till jobbat, käkat normal lunch och middag, sparat sprit och godis till helgerna, tränat två-tre pass i veckan och tagit en och annan längre promenad.

Med det livet tappar jag ett halvt kilo här, ett halvt kilo där. Snart är jag under 90 kilo, efter sommaren nere på 80 kanske.

Det här klarar vem som helst. Det vågar jag lova, eftersom journalistyrket är extremt krävande vad gäller konstiga arbetstider. Om jag lyckas sätta de här rutinerna, då kan du också göra det.

Som tack för att jag varit med i Pepp fick jag en resa till Portugal, en veckas träningsläger på Algarvekusten.

Träningsläger och träningsläger förresten…vi får väl se. Jag var i Vilamoura under EM 2004 och såg Sverige försvinna mot Holland på straffar…

Samsung

…här har ni mig med Atlanten i bakgrunden kvällen före matchen, fin bild men tråkigt fotbollsminne, förstås.

Det är varmt och gött där nere, och om jag känner mig själv rätt blir det tid för ett och annat besök på Figos Bar den här gången också…

CNV00036

…här är jag, superfotografen Magnus Wennman och Aftonbladets allt-i-allo Janne Flash.

Nya bilder utlovas när vi landar i värmen igen, 20 april.

”Folk kollar vad jag stoppar i kundvagnen”

by Sofie Strandberg

Hur ser en vanlig mat- och träningsdag ut för dig?

– Jag vaknar ungefär klockan sex och då dricker jag en smoothie gjord av ingefära, exotiska frukter och proteinpulver med vaniljsmak. Sedan tränar jag Ashtangayoga i ungefär 40 minuter, eller så springer jag sex kilometer. Till lunch äter äter jag till exempel kyckling med hummus och sallad och till middag kanske fisk med en god sås. Om jag äter mellanmål blir det någon frukt, en halv avokado eller nötter.

Vågar du beställa in något onyttigt som pizza när du äter på restaurang, eller känner du att du måste leva upp till ditt rykte?

– Jag är inte så förtjust i pizza, om jag var det skulle jag nog inte kunna jobba med det jag gör. Men visst är det så att folk kollar vad jag beställer på restaurang eller vad jag stoppar i kundvagnen. En gång fyllde jag en kundvagn med allt onyttigt jag kunde hitta, som färdiglagade hamburgare och pommes frites, inför ett uppdrag jag hade. Folk stirrade så mycket att jag nästan ville förklara mig, haha.

Fungerar så kallade ”unnar-dagar”, alltså att man går på strikt diet alla dagar utom en då man får äta vad man vill?

– För mig fungerar det inte, jag äter alltid mat som jag gillar. Men för vissa kanske det fungerar bättre, i slutändan handlar det om det totala kaloriintaget. Man förstör alltså inte en hel veckas bantning av att svulla en dag.

Vad tycker du om att en del äter väldigt lite mat om de ska festa för att kompensera för kalorierna i alkohol?

– Inte alls bra! De blir smällfulla genom att göra så och man kan inte bara se till kaloriintaget, man måste se helheten.

Varför blir många väldigt hungriga när de är bakfulla?

–  För att alkohol är fettlösande och det gör att blodsockret blir väldigt lågt dagen efter man har druckit. Det snabbaste sättet att göra hjärnan tillfredsställd då är att äta pizza, men det är inte bra för vikten.

Vad rekommenderar du i stället för pizza?

– Ta en promenad i friska luften och drick mycket vatten för att kompensera vätskebristen.

Är det farligt att träna när man är bakfull?

– Man ska inte överanstränga sig, men en promenad eller en lätt springtur är ingen fara.

Vad är ditt råd till den som vill komma i form lagom till sommaren?

– Sätt igång NU! På tre månader kan man göra underverk, men gå inte ut för hårt med träningen. Börja med en halvtimmes träning per dag och byt ut en onyttig sak mot ett nyttigt alternativ varje vecka.

Vad som anses nyttigt är så olika beroende på vilken diet man följer, vilken förespråkar du?

– Att man ska äta efter sin personlighetstyp. Kraftigt överviktiga personer har en annan kroppstyp så till dem skulle jag rekommendera mycket protein och lite kolhydrater. Men jag tror inte på strikt LCHF-kost med en massa fett och mjölkprodukter, det stannar upp effekten.

Snart är det påsk, vad ska man undvika på påskbordet?

– Godiset. Maten är bra om man äter lax, sill, lamm och ägg. Att ägg ökar kolesterolhalten är bara en myt, det är kolhydraterna som gör. Så visst kan du frossa i ägg.

Page 1 of 5
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Christoffer Glader och Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Visiting Address: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org No: 556100-1123
 • VAT No: SE 556100-112301
 • Contact: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Customer service: tipsa@aftonbladet.se
 • Telephone: 08 725 20 00
 • FOLLOW US

© Aftonbladet Hierta AB