Startsida / Inlägg

Har vi din röst?

av Lina Olofsson

Det är jag igen, Mauritz Altikardes, det var nästan ett år sedan jag stack ut hakan och offentliggjorde min kandidatur för rollen som ordförande för Svenska Pokerförbundet.
Skådespelet online var extremt roligt att iaktta.
Mest för att jag outade en konstellation av individer som ville samma sak som jag och mer eller mindre genom samma tillvägagångssätt. Det störde folk att det fanns individer som ville göra något med sitt kunnande utan egen vinning.
Det är upp till andra att bedöma om vi har gjort ett bra jobb. Jag är nöjd i alla fall.

Vad jag vill med årets ”lilla” kommuniké är att outa ytterligare en konstellation som kommer att kandidera till 2013 års styrelse. I år är det 7 namn. 5st är från 2012 års styrelse, resterande har valt inte ställa upp för omval, som har valt att kandidera igen, som en enhet. Jag motiverar det med att vi har satt en bra grund för Svepofs arbete som grupp, vi är fortfarande motiverade och vi vill fortsätta att lotsa skeppet. Med ert förtroende förstås. Vi som ställer upp för omval är:

Mauritz Altikardes – kandiderar som ordförande
Lina Olofsson – kandiderar som ledamot
Rickard Pettersson – kandiderar som sekreterare
Fredrik Götesson – kandiderar som kassör
Andreas Roseborg, kandiderar som ledamot

De 2 tillskotten är….”drum roll please”…..
Björn Eriksson – aka nätproffset Bjoelle ”running good” samt Robert Sihvonen – aka Koivu.

Dessa två herrar som har varit mest aktiva i den s.k. styrgruppen har visat ett seriöst intresse för Svepof, skattefrågor rörande poker samt för klubbverksamheten under årets gång. Det har attraherat resten av oss som kandiderar igen. Bägge två har fått en förfrågan att kandidera tillsammans med oss bägge har accepterat detta. Det gläder oss och är ett litet bevis på att vi har gjort bra ifrån oss när så pass utomordentliga pokerspelare och ryktbara pokerambassadörer vill spela i vårt lag.
Jag hyser stor tilltro till Bjoelles & Koivsu kompetens och är övertygad om att vissa aspekter som vi vill belysa och områden vi vill ta tag i kommer att hanteras med bravur av dessa två nyförvärv.

Jag kommer också att rösta för att vi skall ha 7 personer i styrelsen till skillnad mot årets 9.
9 har varit för många, vi har inte så många områden att hantera ännu, det har tidvis varit problem med att få till styrelsemöten där alla kan närvara och den interna kommunikationen har påverkats.
Ibland så vet jag att vissa i vår nuvarande styrelse har känt sig överflödiga. Det är svårt att delegera uppgifter som inte finns eller som kräver visst kunnande, med 7 personer enligt vår konstellation så blir det lättare att agera handlingskraftigt.

Verksamhetsplanen som skall antas för 2013 under årsmötet bör ha fokus på, förutom de olika SM eventen, att nå ut till klubbarna, återigen.
Jag kände att man märkte en ökad tvåvägs kommunikation innan live SM, nu bör klubbarna se ett värde i att på något sätt ha en tätare dialog med förbundet.
Vidare bör förbundet också ta diskussionen om skattefrågor och turneringspokerns legalitet till sin spets gentemot korrekt motpart. De sistnämnda hänger ihop med att förbundet måste arbeta mer politiskt.

Förbundet bör också projektera och hjälpa till att genomföra klubbmästerskap under Svepof flaggan.
Detta kan ske både live & online.

Kommunikationen från Svepofs sida bör också utvecklas. Ett forum bör kreeras på hemsidan där medlemmarna kan starta trådar och kommentera styrelsen jobb, på ett konstruktivt sätt, samt komma med förslag för verksamheten. Vi har också tillgång till nyhetsbrev som ger ökad kommunikationsnivå.

Jag föreslår också att det skapas en till styrelsen associerad grupp med initierade personer med gedigen pokerbakgrund som spelare, live & online – en s.k. Player´s Council.
En fördjupning av tidigare kallad styrgrupp, bestående av spelare med en geografisk och nivåmässig mix som ger förbundet input på turneringsstrukturer – turneringsformer och annat dynamiskt som klubbarna kan anamma och bland annat ta fram kriterier för utvärdering av online sajter vad gäller kvalitet osv.  Dessa individer blir också ambassadörer för Svepof runt om i landet och indirekt så blir spelarna representerade.

Förbundet är på rätt väg, ingen tvekan. Vi har över 600 medlemmar nu till skillnad från årsmötet feb 2012 då vi hade knappt 70p. Vi hade fler partners till live SM än förra året och året innan, vi hade 211 spelare (trots att vi var på Malta) till Main Event till skillnad från 2011 års antal som var knappt 60p. Högre antal än 2010.
Kommunikationen gentemot medlemmarna har klart förbättrats, igaming sajterna känner en stor tilltro till förbundet. En omfattande revision av tidigare år har genomförts, till följd har förbundet rättmätiga ekonomiska krav på tidigare styrelser.

Så, har vi levererat? Finns det fortfarande någon som tror sig ha argument för att vi försökt sko oss själva genom att sitta i styrelsen? Retoriska frågeställningar.
En fråga som kräver svar är dock ”Får denna konstellation ditt förtroende i samband med årsmötet”?

Årsmötet går av stapeln den 16/2 på Anglais i Stockholm med start 13.00.
Kom dit och gör din röst hörd, vi finns på plats tidigare för spontana diskussioner.
Tänk bara på att det är dags att förnya sitt medlemskap, i år till den lilla summan av 100kr.
Det är inte ens värdet av en dålig syn.

Jag finns tillgänglig för seriösa kommentarer/dialoger via e-post mauritza@svenskapokerforbundet.se eller på spelklubbarna i STHLM om ni vill dryfta något.
Men, när jag sitter vid finalbordet (88% av gångerna) så kanske jag inte kan fokusera – ber om överseende med detta.

Vi syns och hörs!

Mauritz Altikardes
ordförande Svenska Pokerförbundet

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB