Startsida / Inlägg

Haningepolisen: Vi gjorde allt vi kunde

av Josefin Sköld

Jag blev precis uppringd av Jan, en av de två poliserna som tog upp Hans och Agneta Törnquists anmälan om olaga hot i lördags kväll. Han beklagar att de känner sig besvikna på polisens agerande, men vill också ge sin och kollegans version av vad som hände.

– Vi satt och hade matavbrott på polisstationen i Nynäshamn när larmet kom. Det fanns också en hundpatrull i området, men det var vi som åkte till platsen och pratade med det utsatta paret och deras son. Vi bad dem lämna en snabb redogörelse och åkte sedan vidare för att leta efter gärningsmännen. Hela tiden fanns en kommunikation med hundföraren, säger Jan.

Under tiden de letade ringde Jan upp parets son för att sammanställa ett kompletterande förhör.

– Vi försökte vara så effektiva som möjligt och vi körde runt ett bra tag innan vi till slut var tvungna att ge upp. Vi hade inget annat syfte än att få fast gärningsmännen.

När Hans Törnquist ringde upp polisstationen i Haninge på söndagsmorgonen fick han beskedet att ärendet skrivits av.

– Det känns naturligtvis väldigt trist. Det är svårt när det inte finns ett tydligt signalement eller en namngiven gärningsman. Däremot tror jag inte att det här paret känner till allt om hur det faktiskt gick till och att vi gjorde allt vi kunde för att få fast personerna som hotat dem.