Startsida / Inlägg

Polisgranskningen flyttar till Malmö

av Maria Trägårdh

Nu har Aftonbladets öppna polisgranskning varit i gång en vecka.

Gensvaret är makalöst – vi sorterar bland flera tusen tips, över 3000 kommentarer från er läsare och vi försöker att hinna prata med så många av er som möjligt.

Fortsätt att hjälpa oss med granskningen!

Just nu sammanställer  Martin Ekelund inflödet av alla de tips om brottsanmälningar som lagts ner av polisen trots att det finns både vittnen och teknisk bevisning – i vissa fall även misstänkta gärningsmän.

Han kommer under kvällen att publicera avslöjande dokument som visar hur polischefer uppmanar till fusk.

Joachim Kerpner slutgranskar en spännande interaktiv webgrafik över brottsuppklaring som vi kommer att publicera i morgon, fredag, uppfunnen och konstruerad av Datajournalisten Jens Finnäs för Polisgranskning.

Håll utkik efter den!

I morgon fredag flyttar redaktionen för Polisgranskningen till Malmö.

Då startar Föreningen grävande journalisters seminarium #Gräv 12. Polisgranskningens redaktion med reportrarna Josefin Sköld, Martin Ekelund, fotografen Peter Wixtröm och jag kommer att finnas på seminariet och samtidigt jobba vidare med granskningen. Vi kommer också att ha med oss Emanuel Karlsten som varit med och byggt Aftonbladets öppna granskningar.

Drygt 800 journalister samlas på seminariet för att lära sig mer om undersökande journalistik.

Vi är som vanligt nåbara på tips-mejlen och våra telfonnummer finns i redaktionsrutan.

Om du finns i Skåne och sitter på spännande uppslag och tips – har du chansen att träffa oss i helgen.

Hör av dig till polisgranskning!

/Maria T

P.S. Håll tummarna för reportrarna Kristina Edblom och Claes Petersson, som är nominerade till Guldspaden 2011 för Aftonbladets tidigare öppna granskning Piller pengar psykvård.