Startsida / Inlägg

Varför är uppklarningen sämst i Västmanland?

av Joachim Kerpner

Jag, Joachim Kerpner, och fotografen Peter Wixtröm har begett oss till Västerås.
Vi ska försöka ta reda på varför uppklaringen av brott är så dålig hos Västmanlandspolisen. Vi räknar med att få träffa Björn Wilhelmsson, chef vid polisens utredningsenhet, Per Ågren, operativ chef för Västmanlandspolisen, och chefsåklagaren i Västmanland Per Nichols, men vi ska också prata med poliser på gatan och vanliga västmanlänningar.
Brottsförebyggande rådets siffror visar att Västmanland under 2010 var sämst i landet på att klara upp brott mot person (mord, misshandel, våldtäkter) samt rån och stölder. Medan bästa polismyndigheten i landet, Gävleborg, klarade att binda en gärningsman till vart femte brott, så lyckades polisen i Västmanland bara binda en gärningsman till vart elfte brott.
Vi kommer att filma intervjuerna, och du kan snart se dem här i bloggen.