Startsida / Inlägg

Har du dokument och inspelningar som bevis?

av Josefin Sköld

Hej på er! Granskningen har legat ute i fyra dagar nu. Och intresset är enormt. Frustrerade poliser vill uppmärksamma oss på de problem som finns inom myndigheten, och drabbade privatpersoner vill berätta om konsekvenserna. Stort tack för alla mejl och telefonsamtal! Vi har fullt upp med att gå igenom all information, men vill så klart alltid veta mer. Fortsätt att höra av er.

Under veckan har vi flera spännande avslöjanden på gång. Förra veckans inlägg om poliser som fuskar för att bättra på statistiken har upprört många. Under de närmaste dagarna kommer vi att fortsätta granska fuskmetoderna och redovisa dokument som visar pressen från polisledningen.Vi kommer också att försöka ställa dem till svars. Ska det gå till på det här sättet? Vad tänker de göra åt det?

Jag pratade precis med en polis som arbetar i norra Sverige. Som många andra tar han upp problemet med att framföra intern och extern kritik om polismyndigheten.

– Det är inte lågt i tak inom polismyndigheten i Sverige. Man kan knappt åla fram längre. Den som framför kritik eller pratar med media räknas som illojal mot polisen. Jag har alltid stått upp för mina åsikter, men konsekvenserna kan närmast liknas vid vuxenmobbning. Jag har inte utvecklats alls som polis på 11 år och inte ens blivit kallad på intervju för tjänster jag är överkvalificerad för. Kritiserar man ledningen blir man som enskild polis omedelbart utkastad på isflaket. Och får aldrig komma tillbaka på land, säger han.

Låt oss få veta mer om detta!

Ytterligare en granskning av polisen kan du lyssna på här, signerat SR Kaliber.

Och, har ni dokument, mejlkonversationer, inspelningar – vi är intresserade av allt som kan styrka era berättelser. Mejla oss på livegranskning@aftonbladet.se. Det går även att skicka in krypterade mejl här, via bloggen.

 

/Josefin