Startsida / Inlägg

Min drömelva i Premier Manager

av Kalle Karlsson

Ni har väl inte missat Sportbladets onlinebaserade managerspel inför Premier League-våren? Där kan ni ta ut ett lag, köpa och sälja spelare och tävla om fina priser.
Chefen har bett mig att ta ut en elva till tävlingen och publicera här i bloggen så här har ni mitt lag och motiveringar till valen.

Min utgångspunkt var att ta ut spelare som är givna i startelvan eftersom det bör ge mer poäng. Det gjorde jag med undantag för en joker i Gylfi Sigurdsson. Nummer två var att ta ut spelare som är friska. Min personlige favorit Alejandro Faurlin i QPR hade förstås fått en tröja om han varit hel. Nu är argentinaren borta resten av säsongen. Därför kan det vara bra att hålla koll på sajten Physioroom som uppdaterar skadeläget i klubbarna (ganska tillförlitlig).
Paul Scholes hade varit gjuten om jag hade trott att han skulle få rikligt med speltid (jag är inte övertygad om det, tror snarare att han blir en ”impact player” från bänken).

MITT LAG I PREMIER MANAGER (3-4-3)

Målvakt: Brad Friedel, Tottenham (5,6 miljoner kronor)
Friedel är aldrig skadad; faktum är att han i färd att sätta ett ”oslagbart” Premier League-rekord i antal raka matcher. Amerikanen är snart uppe i 300. Ruskigt stabil, dessutom spelar han för ett formstarkt lag.
—————————————————————-
Försvarare: Brede Hangeland, Fulham (3,5 miljoner kronor)
Den nickstarke försvararen får följa med upp på varje offensiv hörna. Har jag tur kan han knoppa in någon boll. Fulham är inte lika tätt som under Roy Hodgson, men har släppt in färre mål än Arsenal.

Försvarare: Phil Bardsley, Sunderland (2,9 miljoner kronor)
Skottstark ytterback som ibland får ta frisparkar från längre distans. Gjorde tre mål förra säsongen, ett par av dem var riktiga kanoner. Mållös under hösten och betecknas som sparkapital.

Försvarare: Stephen Ward, Wolves (3,0 miljoner kronor)
Tre mål från irländaren som tidigare var så ifrågasatt på Molineux. Har hållit George Elokobi utanför elvan och bör vara förstaval även under våren.
—————————————————————-
Mittfältare: Sebastian Larsson, Sunderland (3,9 miljoner kronor)
Prislappen är ett fynd om Seb fortsätter att leverera mål och assist i samma takt. Har ansvaret för fasta situationer vilket innebär att assistmöjligheterna är stora. Sunderland är dessutom på gång med nye Martin O’Neill vid rodret.

Mittfältare: Jamie O’Hara, Wolves (2,8 miljoner kronor)
Har inte nått upp i samma nivå som han höll förra våren då han lånades ut till Wolves. Två mål i ligan under hösten. Det finns anledning att tro att det kan bli fler nu.

Mittfältare: Juan Mata, Chelsea (6,4 miljoner kronor) *lagkapten*
Den mest givna spelaren i Chelseas anfall. Har bara gjort fyra mål, men regisserar många av anfallen och är en av ligans bästa på att sätta den avgörande passningen.

Mittfältare: Gylfi Sigurdsson, Swansea (2,3 miljoner kronor)
Min joker. Islänningen är en chansning eftersom han anslöt i januarifönstret och inte är garanterad ”starter”. Men han gjorde succé i Reading och Hoffenheim gjorde ett fynd när man stal honom framför ögonen på Premier League-lagen för två år sedan. Efter en stark debutsäsong i Bundesliga har han haft en skadefylld höst och försöker nu hitta formen i Swansea. Brendan Rodgers har ett samspelt mittfält med Leon Britton, Joe Allen som kreatörer och Kémy Agustien eller Mark Gower som städare. Men jag tror att Sigurdsson kan få speltid, antingen som offensiv mittfältare i rollen där Stephen Dobbie använts, eller som ytter.
—————————————————————-
Anfallare: Emmanuel Adebayor, Tottenham (7,0 miljoner kronor)
Har fått förtroendet som försteval av Harry Redknapp. Missar som vanligt målchanser i massor, men det bör även trilla in en del bollar.

Anfallare: Wayne Rooney, Manchester United (8,0 miljoner kronor)
Är en ”ketchup-spelare”, det vill säga han gör sina mål i klump. Nu satte han två mot Manchester City i FA-cupen och man kan därmed ana en formtopp. Obs! Om ni ser honom sitta på restaurang och käka en sen middag – sälj direkt. Det lär betyda att han hamnar i frysboxen ett par matcher.

Anfallare: Peter Odemwingie, West Bromwich (4,3 miljoner kronor)
Förra säsongens sensation har bara satt dit fyra fullträffar i ligan. Här finns mer att hämta ut. Verkade trivas bättre som ensam striker i fjolårets 4-2-3-1 än nu när han fått sällskap av Shane Long. Om Long plockar en skada kan det för Odemwingie vara vad som på börsen skulle kallas en ”köpsignal”.

TOTALT VÄRDE: 49 700 000 kronor.
Återstående kapital: 300 000 kronor.

***
Hur ser era lag ut?
Vilka spelare tror ni lyfter sig under våren? Javier Hernández? Samir Nasri? Andy Carroll? Fernando Torres?!
Vilka spelare har bränt sitt krut? Demba Ba? Grant Holt?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB