Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idag skulle vi egentligen ha spelat en presslandskamp i Helsingfors, men ovädret på Östersjön gjorde båtresan försenad. När jag egentligen skulle ha ägnat tid åt att skriva om det glödheta mötet MK Dons–Wimbledon satt jag istället mitt ute på havet utan uppkoppling.
Nu har vi precis lagt till vid hamnen och nu har jag lyckats få tag i uppkoppling för att skicka in ”Omgångens lag”.

***
Tisdagens matcher var mållösa fram till tio minuter återstod av mötet mellan Aston Villa-Reading då Christian Benteke höll sig framme och nickade in 1-0. Benteke, 21, har vuxit in i Premier League-kostymen. Han skapar problem för många försvar tack vare ren råstyrka. Just nu håller han stjärnan Darren Bent utanför laget.
Gareth Bale var lysande i första halvlek mot Liverpool och låg bakom de två första målen. Först genom ett fint förarbete till Aaron Lennon, sedan med en skruvad frispark, en häxpipa, som ändrade riktning och ställde Pepe Reina. Bale är given på vänsterkanten.
Marouane Fellaini bar som vanligt Everton.
Förutom Benteke tar jag ut två andra ”nya namn” i engelsk fotboll. Dels Pablo Hernández, som har hittat formen efter en trevande inledning i Premier League, dels Alexander Tettey. Den sistnämnde, en tuff, fysisk mittfältare, har var en av anledningarna till Norwich starka resultat på sistone. Han får sällskap på mitten av Gareth Barry som utsågs till matchens lirare av Sky i segermatchen mot Wigan.
Mittförsvaret hade mindre konkurrens än vanligt. Ryan Nelsen gjorde en mycket bra match för QPR i tisdags och Jonny Evans var återigen framträdande för Manchester United. Ytterbackarna var tämligen självskrivna, även om Luke Shaw och Danny Rose flåsade Leighton Baines i nacken.
Omgångens spelare: Gareth Bale, Tottenham.

Mitt ”Omgångens lag”:
Brad Guzan, Aston Villa (2)
——————————————–
Rafael da Silva, Manchester United (3)
Ryan Nelsen, QPR
Jonny Evans, Manchester United
Leighton Baines, Everton (3)
——————————————–
Alexander Tettey, Norwich (2)
Gareth Barry, Manchester City
——————————————–
Pablo Hernández, Swansea
Marouane Fellaini, Everton (4)
Gareth Bale, Tottenham (4)
——————————————–
Christian Benteke, Aston Villa

Siffran anger antalet gånger spelaren varit uttagen i ”Omgångens lag” under säsongen.

Här är fler som utmärkte sig:
Dimitar Berbatov (Fulham), Luke Shaw (Southampton), Michu (Swansea), Wayne Routledge (Swansea), Matthew Lowton (Aston Villa), Jack Wilshere (Arsenal), Daniel Agger (Liverpool), Luis Suárez (Liverpool), Jon Walters (Stoke), Davide Santon (Newcastle), James McCarthy (Wigan), Daniel Rose (Sunderland), Matija Nastasic (Manchester City), Jussi Jääskeläinen (West Ham).

***
Vem tycker du förtjänar titeln ”Omgångens floppspelare”?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB