Startsida / Inlägg

Tre slutsatser efter lördagen

av Kalle Karlsson

Kagawa som vi minns honom från Dortmund
Shinji Kagawa har haft ett trevande förstaår i England. Han har inte varit dålig, långt ifrån, men inte heller nått de höjder han gjorde under tiden i Bundesliga.
Det började med den finfina debuten borta mot Everton där han var lagets bästa spelare i förlustmatchen. Sedan följde han upp med en matchvinnande insats mot Fulham (3–2).
Där och då såg han ut som en av sommarens bästa värvningar.
Men sedan följde en period av svagare form och i oktober kom knäskadan som höll mittfältaren borta från spel i två månader.
Förra månaden talade han ut om sina insatser. Han sa:
– Jag är knappast nöjd med vad jag har presterat här. Jag känner verkligen att jag behöver spela bättre.
På lördagen startade Shinji Kagawa till vänster i hemmamötet med Norwich. I andra halvlek fick han ta klivet in centralt – och då fick vi se den Kagawa vi minns från Dortmund.
Efter att ha gjort 1–0 i första halvlekens slutminut avgjorde han själv matchen med 2–0 och 3–0 i ett läge där Norwich tryckte på och skapade en del farligheter. Vid båda fullträffarna gjorde han det han är allra bäst på – kom i tajmade andravågslöpningar och avslutade.
– Det var fantastiskt för honom. Killen är en bra avslutare och hans andra mål var så behärskat och intelligent medan hans tredje var briljant, sa sir Alex Ferguson.
Det faktum att Shinji Kagawa startade dagens match tyder på att han inte kommer att starta i returen mot Real Madrid i veckan. Men hattricket antyder att Shinji Kagawa kan bli att räkna med i vår.
– Han fick den där skadan som höll honom tillbaka. Men han har kommit tillbaka gradvis och jag tror att ni kommer att få se en riktigt bra spelare nästa år, sa Alex Ferguson.

Coutinho briljerade i skuggan av Suárez
Efter en måndagsmatch där Gareth Bale snott alla rubriker och fått vissa att utnämna honom till favorit till att bli Player of the year, passade Luis Suárez på att påminna alla om att han blir svår att förbise.
Han var ostoppbar mot Wigan på lördagskvällen och satte sitt andra hattrick för säsongen (vilket ger ensam ledning i skytteligan).
Men att Luis Suárez spelar fotboll i världsklass är ingen nyhet så jag skiftar fokus till en annan spelare gladde Brendan Rodgers idag.
Coutinho, 20, värvades i januari från Inter och även om han har talang i överflöd är det ingen garanti att en sådan spelare levererar direkt.
Men i förra ligamatchen mot Swansea (5–0) fick han sätta sin första fullträff i Liverpooltröjan. Idag låg han bakom båda de första målen. Vid 1–0 lurade han skjortan av Emmerson Boyce innan han slog ett perfekt inlägg som Stewart Downing nickade i mål. Vid 2–0 släppte han bollen i exakt rätt ögonblick till Luis Suárez som blev fri.
Coutinho är ytterligare en bricka som fallit på plats i Brendan Rodgers bygge.
Hans projekt gör framsteg. Resultatraden för Liverpools senaste sex vinster i Premier League: 4–0, 5–0, 5–0, 3–0, 3–0, 4–0.
Nu återstår att tvätta bort de där plumparna där emellan.

Redknapp rasande – på fotbollsagent
Queens Park Rangers tog en livsviktig seger borta mot Southampton (2–1).
Men tränaren Harry Redknapp var rasande efteråt – på en fotbollsagent som läckt en story till en engelsk tidning.
I artikeln uppgavs att QPR-spelarna festat vilt under träningslägret i Dubai, att det hela liknat en svensexa.
Men Harry Redknapp slog tillbaka.
– Det var en gräslig story i tidningen. Det var full av osanningar.  Vi tränade varje dag vi var på lägret. Vi satt på bussen 08.30 varje morgon. Vi var den enda klubben där borta som tränade varje dag. Jag lät spelarna ha en utekväll. Men det var fyra-fem fotbollslag på samma klubb. De tränade morgonen efter. De missade inte ett träningstillfälle.
– Jag vet vad historien kommer från, jag vet vem som ligger bakom och de försöker skapa problem i klubben. Jag är säker på att den kommer från en fotbollsagent.

Om Harry Redknapp var missnöjd med skriverierna var han desto nöjdare med 2–1-vinsten på St Mary’s.
Trepoängaren kom i rättan tid. Gapet till lagen ovanför strecket har ökat senaste veckorna och inför matchen undrade flera om Harry Redknapps entré i klubben verkligen någon effekt.
Då ordnade QPR första segern i ligan sedan skrällen mot Chelsea den 2 januari.
Loic Rémy gjorde 1–0 efter en underbar passning från David Hoilett och Jay Bothroyd satte 2–1.
– De (spelarna) besvarade alla frågor. De slet arslet av sig.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB