Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

En utdragen omgång fullbordades igår, några minuter efter att Gareth Bale hängt in en bomb i krysset bakom Jussi Jääskeläinen.
Och då har vi förstås en elva att presentera.
Jussi Jääskeläinen får platsen mellan stolparna, trots att han släppte in tre mål. Finländaren blev den första målvakten den här säsongen som gjorde elva räddningar i samma match.
Rafael da Silva får högerbacken efter sitt superskott mot QPR, även om Mathieu Debuchy gjorde en stark match för Newcastle. Kolo Touré har inte varit i närheten av ett ”Omgångens lag” på länge, men ivorianen var riktigt stabil i toppmatchen mot Chelsea. Mittbacken gjorde 20 rensningar i matchen – fler än någon City-spelare gjort i en match den här säsongen. Rio Ferdinands storform håller i sig och engelsmannen satte knappt en fot fel mot QPR. Vänsterbacken ger jag till Maynor Figueroa som bland annat vandrade rakt igenom Readings lag och satte 3–0-målet.
Framåt var det (som vanligt) hård konkurrens. Luis Suárez var grym mot Swansea förra helgen (en match som tillhörde den här omgången), Yaya Touré var gamle Yaya mot Chelsea och Gareth Bale var magisk igen mot West Ham.
Framåt går platserna till två tvåmålsskyttar: Romelu Lukaku och Wigans Arouna Koné.
Omgångens spelare: Gareth Bale.

Mitt ”Omgångens lag”:
Jussi Jääskeläinen, West Ham (2)
————————————————–
Rafael da Silva, Manchester United (5)
Kolo Touré, Manchester City
Rio Ferdinand, Manchester United (5)
Maynor Figueroa, Wigan
————————————————–
Steven Gerrard, Liverpool (5)
————————————————–
Luis Suárez, Liverpool (8)
Yaya Touré, Manchester City (2)
Gareth Bale, Tottenham (8)
————————————————–
Romelu Lukaku, West Bromwich
Arouna Koné, Wigan

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i ”Omgångens lag” tidigare under säsongen.

Här är fler som utmärkte sig:
Jack Rodwell (Manchester City), David Silva (Manchester City), Mathieu Debuchy (Newcastle), Moussa Sissoko (Newcastle), Mark Schwarzer (Fulham), Dimitar Berbatov (Fulham), Asmir Begovic (Stoke), Santi Cazorla (Arsenal), Sébastien Bassong (Norwich), Séamus Coleman (Everton), Ryan Giggs (Manchester United), Paul Scharner (Wigan), Simon Mignolet (Sunderland),  Stéphane Sessègnon (Sunderland), Daniel Sturridge (Liverpool).

***
Vem tycker du förtjänar att bli ”Omgångens floppspelare”? Och vem bör framhållas som ”Omgångens manager”?

***
Ni som läser den här bloggen vet ju att jag gillar att grotta ned mig i taktiska detaljer.
Framöver kommer det att bli ännu mer pilar i mitt liv. Förutom att jag senaste två åren basat för presslandslaget i fotboll har jag nu även antagit rollen som spelande tränare i mitt division 6-lag Gamla Karlbergare.
Min senaste värvning är ingen mindre än – Robert Laul.
Robert är en bra bollspelare, påminner faktiskt lite om Carlos Tévez i spelstil (minus snabbhet och kondition), men hans meriter från division 1-spel med Ljungskile och Jonsered börjar ju bli lite gamla nu så därför är jag på jakt efter ett par unga, bra spelare.
Så är du i åldern 18–24 år (jag kan ha överseende med något år hit eller dit), har spelat minst division 3-fotboll och känner att du har något att tillföra ett rutinerat gäng som ska uppåt – skicka ett mejl till mig och berätta kort om din fotbollsbakgrund:
kalle.karlsson@aftonbladet.se

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB