Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Mark Schwarzer har inte haft någon rolig säsong. Den 40-årige australiern har gjort otaliga misstag och jag har funderat om det inte hade varit bättre att släppa fram David Stockdale. Men i måndags visade Schwarzer att de gamla takterna går att plocka fram.
I mötet med Queens Park Rangers blev målvakten matchvinnare. Han räddade Loïc Rémys straff och svarade för en grym fingertoppsräddning när Bobby Zamora sköt från distans. Dimitar Berbatov, vald till man of the match, sa efteråt att han skulle ge champagne-flaskan till Schwarzer i omklädningsrummet eftersom lagkamraten förtjänade utmärkelsen.
I backlinjen lyfter jag fram två relativt nya namn på ytterbackarna. Luke Shaw har imponerat stort sedan debuten i höstas och var mycket bra mot Chelsea. Snabbe Dwight Tiendalli är en riktigt kompetent backup till Ángel Rangel och var Swanseas klart bästa spelare i lördags mot Tottenham.
På mittfältet var det hård konkurrens och spelare som Samir Nasri, Gary O’Neil och Michael Carrick hade nog varit med en ”vanlig vecka”. Dock var det svårt att bortse från Steven Gerrard och Santi Cazorla som briljerade i varsin match.
Framåt väljer jag två säsongsrookies i ”Omgångens lag”: Andy Carroll som käkade upp Jonas Olsson och hackkycklingen Gervinho, som tackade för Arsène Wengers förtroende och gjorde ett mål och två assist mot Reading.
Omgångens spelare: Santi Cazorla, Arsenal.

Mitt ”Omgångens lag”:
Mark Schwarzer, Fulham
—————————————–
Dwight Tiendalli, Swansea
Vincent Kompany, Manchester City (2)
Antolin Alcaraz, Wigan
Luke Shaw, Southampton (2)
—————————————–
Kevin Mirallas, Everton (2)
Steven Gerrard, Liverpool (6)
Santi Cazorla, Arsenal (8)
Gareth Bale, Tottenham (9)
—————————————–
Gervinho, Arsenal
Andy Carroll, West Ham

Siffran inom parentes anger antalet gånger spelaren varit med i ”Omgångens lag” under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst betyg 8):
Dimitar Berbatov (Fulham), Coutinho (Liverpool), Pepe Reina (Liverpool), Christian Benteke (Aston Villa), Michael Carrick (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Samir Nasri (Manchester City), Carlos Tévez (Manchester City), David Silva (Manchester City), Rickie Lambert (Southampton), Nathaniel Clyne (Southampton), Jay Rodriguez (Southampton), Jan Vertonghen (Tottenham), Jussi Jääskeläinen (West Ham), Gary O’Neil (West Ham), Arouna Koné (Wigan), Tim Howard (Everton).

***
Vem tycker du var omgångens floppspelare? Och vem förtjänar att utnämnas till omgångens manager?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB