Startsida / Inlägg

Där gick tåget, QPR!

av Kalle Karlsson

Först tände de hoppet – när allt såg så mörkt ut. I slutminuten, efter att Shaun Maloney, strimlades Queens Park Rangers förhoppningar i små bitar.
Shaun Maloney smekte en frispark, Adel Taarabt vek undan huvudet – och nu ska det mycket till för att QPR ska klara kontraktet.

Tänk dig att du hamnar i sjönöd. Du plaskar för ditt liv. Någon kommer till undsättning och kastar ut en livboj. Du börjar tro på mirakel. Plötsligt kommer en stor våg och sveper bort livbojen och allt annat.
Ungefär så kändes det för fansen på Loftus Road på söndagen.
Queens Park Rangers, Harry Redknapps febrilt kämpande Queens Park Rangers, hamnade i problem i det hyperviktiga bottenmötet med Wigan.
Bobby Zamora satte dem i problem.
Anfallaren gick in bryskt i en duell med Jordi Gomez i mitten av första halvlek och fick rött kort. Det var, inte direkt, det hemmalaget behövde.
Men de tog striden. De spelade bättre än Wigan. Andros Townsend gjorde en ny stormatch. Harry Redknapp gjorde modiga byten; när hans gäng decimerats till tio man plockade han in Adel Taarabt.
Med fem minuter kvar kom läget. Wigan hade frispark, men Maynor Figueroa drog den på täckande ben. QPR vände spelet, Loic Rémy fick en passning av Stephane Mbia och drog till en bredsida från 20 meter (!) stenhårt intill stolpen!
Det var ett mål som hämtat ur Buster; det ska inte gå att skjuta så hårda bredsidor.
Loic Rémy, ett av de spektakulära januariförvärven som skulle hjälpa till att rädda klubben kvar i Premier League, hade plockat det där halmstrået som supportrarna längtade efter.
– Vi hade jobbat så hårt med tio man hela matchen och jag kände att vi förtjänade ett mål. Det var en fantastisk träff. Sedan ger vi bort två dumma frisparkar utanför straffområdet och på den andra gör de mål, suckade Harry Redknapp.
Även han måste inse att loppet, i princip, är kört nu. Shaun Maloneys mål är det som kommer bli symbolen för när tåget gick.
En seger hade betytt kontakt med lagen ovanför strecket. En levande dröm under slutomgångarna.
Med en minut kvar av tilläggstiden fick Wigan frispark. Shaun Maloney skruvade den skickligt. Adel Taarabt, den underbare bollbegåvningen och hopplöse lagspelaren, hoppade och vek undan huvudet.
1–1.
Sju poäng upp till Sunderland ovanför strecket med sex omgångar kvar.
Burop från en uppriven, uppgiven hemmapublik.
Den där livbojen känns avlägsen nu.

***
I övrigt lyfter jag framför allt på hatten för tre lirare i helgen:
* Tomas Rosicky, Arsenal. Två mål borta mot West Bromwich.
* Fernando Torres, Chelsea. Gjorde sin andra starka insats i rad när han ersatte Demba Ba och tände sitt lag.
* Kevin Mirallas, Everton, Belgaren satte ett klassmål förra veckan, igår följde han upp med ett nytt mot Tottenham.

***
Papiss Cissés mottagning och avslutning när han avgjorde mot Fulham, hela momentet, var ett fantastiskt nummer. Han är nu den spelaren i ligan som gjort flest mål på tilläggstid (3). Robin van Persie är på andraplats med två fullträffar på Fergie-time.

***
Blev lite mindre blogg den är helgen, men det finns en förklaring. Jag var upptagen med tränarkurs och första träningsmatchen i helgen. Dessutom måste jag förbereda mig inför måndagens (jobbresa) till Manchester.
Får se om jag hinner skriva något därifrån i bloggen – kommer bli mycket jobb med annat till sajten.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB