Startsida / Inlägg

Tabelltipset

av Kalle Karlsson

En timme drygt kvar till premiären.
Här är mitt tabelltips.

Att tippa tabellen i det här läget är extremt svårt. Med två veckor kvar av transferfönstret kan så många förutsättningar inte bara förändras – de kan vältas helt över ända.
Med rätt värvningar kan Arsenal, som jag skrivit tidigare, vara en utmanare till titeln. Men tiden är knapp och chanserna för att få in ”rätt” spelare minskar för varje dag som går.
Mitt tips bygger på här och nu.
I Tottenhams fall räknar jag dock med att Gareth Bale säljs och att Daniel Levy fixar någon form av ersättare. Om Bale skulle bli kvar ser Spurs ruskigt starkt ut och helt klart kapabelt att utmana om topp tre.

På den undre halvan kommer det vara hyperjämnt och känslan är att det inte kommer skilja så många poäng mellan plats 11 och plats 18.

1) Manchester City
Motivering: Pellegrini har gjort bra värvningar och får jobba ”ostört” då ljuset faller på Mourinho och Moyes. I mina ögon har City den bästa truppen.

2) Chelsea
Motivering: Mourinho är tillbaka och truppen ser urstark ut. Klubben har dock inte fått in den striker som tränaren velat ha.

3) Manchester United
Motivering: Det blir en mellansäsong utan Sir Alex. Hade behövt få in värvningar i sommar. Tuff start som kan öka trycket på spelarna och Moyes.

4) Tottenham
Motivering: Spurs har gjort finfina värvningar, men hur mycket betyder den förmodade förlusten av Bale?

5) Arsenal
Motivering: Wenger har misslyckats med att få in de värvningar som fansen kräver. Startelvan är stark, men truppen ser tunn ut till antalet spelare. Än finns tid kvar att lösa ”krisen”.

6) Liverpool
Motivering: Luis Suárez ser ut att bli kvar och kan Liverpool lösa Willian ser offensiven oförskämt bra ut.

7) Swansea
Motivering: Bra redan ifjol – nu har truppen förstärkts ytterligare. Europa League-spelet kan bli ett problem.

8> Everton
Motivering: Utmanade om topp fyra förra säsongen. Det här blir ett mellanår. Startelvan är stark, men Roberto Martínez känns som en kulturkrock.

9) Newcastle
Motivering: Fiaskoår ifjol. Nu satsar Newcastle på nytt. Har avsevärt högre kapacitet än man visade ifjol. Rémy ett viktigt tillskott.

10) Southampton
Motivering: Ett tänkbart överraskningslag. Bra värvningar med Lovren och Wanyama. Osvaldo vore grädden på moset. Men orkar laget ett intensivt presspel över 38 omgångar?

11) West Bromwich
Motivering: Förra höstens succélag, men våren var riktigt tung. Nu finns ingen Lukaku. Jonas Olsson måste höja sig. Ett köp av Scott Sinclair skulle kunna göra skillnad.

12) Aston Villa
Motivering: Ungt, spännande manskap. Många intressanta värvningar. Men Villa kommer förmodligen blanda och ge även i år.

13) West Ham
Motivering: Gediget, enkelt, rakt. West Ham nådde en tiondeplacering förra säsongen. Andraåret brukar vara tuffare.

14) Fulham
Motivering: Fansen var oroliga i somras. Nu har Martin Jol fått in ett par namnkunniga förvärv i Taarabt och Bent. Lyckas de nya spelarna – inte minst Boateng som ska lösa centrala mittfältet – kan Fulham nå övre halvan.

15) Cardiff
Motivering: Starkast av nykomlingarna. Tunga värvningar i Caulker och Medel. Gör Cornelius målen så blir det riktigt kul i Cardiff.

16) Norwich
Motivering: Fina värvningar i Martin Olsson, Leroy Fer, Gary Hooper och Ricky van Wolfswinkel. Tror ändå att Norwich får kämpa i den här delen av tabellen.

17) Sunderland
Motivering: Ytterst svårbedömt. Di Canio har plockat in tio nya spelare. Fortfarande frågetecken för ytterbackar och centralt mittfält. Altidore räddar kontraktet?

——————————————-

18) Stoke

Motivering: Stoke var på nedgång under Tony Pulis och nu ska Mark Hughes göra laget attraktivare. Svårt när materialet är byggt för ett annat typ av spel.

19) Hull City
Motivering: Hull satsar onekligen med värvningar av Huddlestone, Figueroa och Livermore. Tveksamt om det räcker.

20) Crystal Palace
Motivering: Palace har värvat försiktigt i sommar. Sätter ett gigantiskt frågetecken för försvaret.

***
Hur ser era tabelltips ut?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB