Startsida / Inlägg

Två slutsatser efter Man City–Hull City

av Kalle Karlsson

City vann utan att imponera
En säker 2–0-seger hemma mot nykomlingen utan att förta sig?
Nej, bakom siffrorna döljer sig en helt annan utveckling.
Hull City överraskade i första halvlek genom att spela smart och piggt. Under första kvarten hade Sone Aluko varit framme i ett rent friläge, Danny Graham hade satt ett mål korrekt avvinkat för offside och Robert Koren hade skjutit ett skott tätt utanför.
Manchester City var segt och intetsägande. Den där farten från premiären mot Newcastle var som bortblåst. Berodde den galakvällen på Newcastles inkompetens snarare än Citys kvalitet? Efter förlust mot Cardiff och en svag insats mot Hull kan man få för sig det.
Tvåmannamittfältet med Yaya Touré och Fernandinho hade påtagligt svårt att få grepp om mittfältet. Joleon Lescott och Matija Nastasic var osäkra i försvaret. Och David Silva och Jesús Navas hade förvånansvärt svårt att skapa farligheter.

Det blev bättring i andra halvlek när Alvaro Negredo byttes in och ersatte Edin Dzeko. Negredo visade direkt sin vilja att gå i djupled.
I den 65:e minuten dök han upp vid bortre stolpen på ett perfekt inlägg från Pablo Zabaleta. Negredo hade ställt in siktet och nickade in 1–0 för City.
I slutminuten fastställde Yaya Touré 2–0 med en stenhård frispark i krysset. Det var Yayas andra frisparksmål den här säsongen (han måste ha hårdtränat frisparkar i sommar!).

Manchester City vann, men Manuel Pellegrini har en del att jobba på. Det som såg så lovande ut i premiären har gett en del frågetecken.

Huddlestone lyfter Hull
Det fanns en tid när Tom Huddlestone såg ut att bli nästa ankare på mittfältet i engelska landslaget. Sedan kom skadorna och karriären stagnerade.
När Tottenham i somras köpte på sig ett helt gäng nya spelare stod det klart att Tom Huddlestone skulle bli överflödig.
Det kan bli Hull Citys stora lycka.
Inför premiären såg centrala mittfältet ut som nykomlingens akilleshäl. Men så högg managern Steve Bruce när tillfället uppenbarade sig. Han hämtade in Tom Huddlestone för den ringa summan €5,8m (och Jake Livermore på lån från samma klubb). Väl spenderade pengar.
I Tom Huddlestone, 26, har Hull fått den trygga städare/bollfördelare som laget behöver. I dagens match imponerade han stort. I första halvlek ägde han mittfältet i kamp med stjärnor som Yaya Touré och Fernandinho. Huddlestone är så lugn och klok i sitt passningsspel och i Hull får han spela i ett tempo som passar honom.
Man kan dra parallellen med Dimitar Berbatov som inte passade i ett lag som behöver driva upp tempot (Manchester United), men passar utmärkt i ett lag som ibland behöver dra ned på tempot för att få andrum (Fulham).

I andra halvlek fick Tom Huddlestone demonstrera sina defensiva egenskaper när han gång på gång vann boll och fördröjde Citys anfall.
Det räckte inte till några poäng idag, men Steve Bruce kan iallafall glädja sig åt ett av nyförvärven redan hittat rätt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB