Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (3)

av Kalle Karlsson

Något försenat omgångens lag, men det råkade ju komma en deadline day emellan.
Nu har jag hunnit se igen lite repriser (missade ju North London Derby i söndags på grund av eget fotbollsspelande) och kan sammanfatta helgen plus matchen Chelsea-Aston Villa som tillhörde den tredje omgången.
Hugo Lloris får platsen i målet. Tottenhammålvakten svarade för ett par svettiga räddningar och var vältajmad i rollen som ”sweeper-keeper”.
I backlinjen tar jag ut två Liverpoolspelare. Glen Johnson var lysande till höger och gav aldrig Ashley Young något utrymme. Martin Skrtel gjorde en beundransvärd insats och neutraliserade Robin van Persie. James Collins var mycket bra för West Ham och fick omdömet ”a rock” av Sky Sports. Leighton Baines var Evertons bästa spelare och främsta anfallshot i 0-0-matchen mot Cardiff.
På mittfältet väljer jag två spelare från mindre klubbar: Leroy Fer som ser ut som en fin värvning för Norwich och Tom Huddlestone. Den sistnämnde var enorm på Etihad mot Manchester City och förtjänade inte att vara i det förlorande laget.
Hatem Ben Arfa dundrade in segermålet för Newcastle och var som vanligt lagets offensiva hot matchen igenom. Nathan Redmond är ett fynd för Chris Hughtons Norwich och var planens bäste när ”kanariefåglarna” besegrade Southampton. Pablo Hernández utgick egentligen från högerkanten och skulle således ha konkurrerat med Ben Arfa. Men genom att studera hans genomsnittliga position, som Opta tar fram, så agerade han faktiskt mer centralt än på kanten. Därför får han nummer tio-tröjan den här veckan.
På topp väljer jag Arsenals Olivier Giroud som dels gjorde segermålet, dels gjorde en mycket bra match i derbyt mot Tottenham.
Omgångens spelare: Nathan Redmond, Norwich.

Mitt omgångens lag:
Hugo Lloris, Tottenham
—————————————-
Glen Johnson, Liverpool
Martin Skrtel, Liverpool
James Collins, West Ham
Leighton Baines, Everton
—————————————-
Leroy Fer, Norwich
Tom Huddlestone, Hull City
—————————————-
Hatem Ben Arfa, Newcaste
Pablo Hernández, Swansea
Nathan Redmond, Norwich
—————————————-
Olivier Giroud, Arsenal

Eventuell siffra inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs att man minst förtjänat betyg 8):
Joel Ward (Crystal Palace), Daniel Sturridge (Liverpool), Mile Jedinak (Crystal Palace), Ben Davies (Swansea), Pablo Zabaleta (Manchester City), Alvaro Negredo (Manchester City), David Stockdale (Fulham), Danny Gabbidon (Crystal Palace), Eden Hazard (Chelsea), Laurent Koscielny (Arsenal), Per Mertesacker (Arsenal), Santi Cazorla (Arsenal).

***
Vem tycker du förtjänar titeln som omgångens floppspelare?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB