Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (10)

av Kalle Karlsson

Stokes Asmir Begovic blev den femte målvakten i Premier Leagues historia att göra mål. Nu är ju inte hans huvudsakliga uppgift att dunka in bollar från sisådär 90 meter, men eftersom han även gjorde några räddningar så får han platsen. En annan målvakt som övertygade var Wojciech Szczesny i Arsenal, men han förstörde sina chanser med den huvudlösa passningen rakt i gapet på Daniel Sturridge. En dålig förstatouch av Liverpoolanfallaren räddade polacken från en Rembrandt.
I backlinjen var Mathieu Debuchy briljant för Newcastle. Fransmannen agerade räddande ängel vid ett par tillfällen då han täckte skott och var även bra spelmässigt. Per Mertesacker var lugnet själv för Arsenal sånär som på en felpassning i slutet som gav Luis Suárez öppet läge. I övrigt var tysken ständigt på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Steven Caulker nickade in segermålet för Cardiff i det walesiska derbyt och höll ihop försvaret mot Michu. Till vänster väljer jag Jan Vertonghen som är minst lika stabil som ytterback som han är i mitten.
Gary Medel var planens kung i derbyt i Cardiff, Mikel Arteta Arsenals bästa spelare och Yaya Touré en gigant för Manchester City. Plötsligt drämmer han in frisparkar i krysset var och varannan vecka. Var kom den specialiteten ifrån?
Framåt väljer jag Samir Nasri, Sergio Agüero och Loïc Rémy som alla svarade för utmärkta insatser.
Omgångens spelare: Sergio Agüero, Manchester City.

Mitt omgångens lag:
Asmir Begovic, Stoke (3)
————————————–
Mathieu Debuchy, Newcastle
Per Mertesacker, Arsenal
Steven Caulker, Cardiff (2)
Jan Vertonghen, Tottenham
————————————–
Gary Medel, Cardiff
Mikel Arteta, Arsenal
Yaya Touré, Manchester City (2)
————————————–
Samir Nasri, Manchester City (2)
Sergio Agüero, Manchester City (3)
Loic Rémy, Newcastle (2)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Vlad Chiriches (Tottenham), David Silva (Manchester City), Wayne Rooney (Manchester United), Robin van Persie (Manchester United), Jake Livermore (Hull City), James Ward-Prowse (Southampton), Jonas Olsson (West Bromwich), Saido Berahino (West Bromwich), Ron Vlaar (Aston Villa), Bacary Sagna (Arsenal), Wojciech Szczesny (Arsenal).

***
Vem tycker du förtjänar titeln omgångens floppspelare? Och vem var omgångens manager?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB