Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (17)

av Kalle Karlsson

Slut på julledighet! Nu finns det massor att ta tag i och jag börjar i tur och ordning med omgångens lag som gäller spelomgången fram till 23 december (som förstås hade levererats tidigare om jag inte befunnit mig på annan ort och firat jul).
Nåväl, Vito Mannone får min tröja i målet. Sunderland-målvakten räddade lägen bland annat från Gary Hooper, Nathan Redmond och Ricky van Wolfswinkel och såg till att laget höll nollan.
I backlinjen var det stenhård konkurrens om högerbacken mellan glödhete Séamus Coleman och Mathieu Debuchy. Jag väljer den senare som var Newcastles främsta anfallshot mot Crystal Palace med sina rajder längs högersidan. I mitten var John Terry given, jag tycker han var planens bästa spelare på Emirates (0-0). Per Mertesacker var (som vanligt) trygg för hemmalaget, men jag går ändå för Gary Cahill, då känslan var att han ställdes på tuffare prov (Arsenal var mer intresserat av att anfalla än Chelsea). På mittfältet fanns flera alternativ, men Jordan Henderson var svår att förbi se efter den finfina första halvleken mot Cardiff där han låg bakom alla tre målen med genomtänkta framspelningar. Yohan Cabaye är i storform och hittade rätt igen medan Adam Lallana låg bakom allt för Southampton med ett mål och en assist (och en storstilad insats). På högerkanten väljer jag David Silva som höll i trådarna för Manchester City borta mot Fulham.
På topp var det givet: Luis Suárez och pånyttfödde (?) Emmanuel Adebayor gjorde två mål vardera och var MOTM i varsin match.
Omgångens spelare: Luis Suárez, Liverpool.

Mitt omgångens lag:
Vito Mannone, Sunderland
—————————————–
Mathieu Debuchy, Newcastle (3)
Gary Cahill, Chelsea (2)
John Terry, Chelsea (5)
Phil Bardsley, Sunderland (2)
—————————————–
David Silva, Manchester City (3)
Yohan Cabaye, Newcastle (2)
Jordan Henderson, Liverpool
Adam Lallana, Southampton (4)
—————————————–
Emmanuel Adebayor, Tottenham
Luis Suárez, Liverpool (5)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Per Mertesacker (Arsenal), Séamus Coleman (Everton), Mamadou Sakho (Liverpool), Ross Barkley (Everton), Jake Livermore (Hull), Ben Foster (West Bromwich), Michael Turner (Norwich), Peter Crouch (Stoke), Wayne Rooney (Manchester United), Adnan Januzaj (Manchester United), Yaya Touré (Manchester City), Jesús Navas (Manchester City), Cheik Tioté (Newcastle), Fabricio Coloccini (Newcastle).

***
Omgångens mål: Ross Barkley skruvar in en frispark i krysset i slutminuterna och ger Everton segern borta mot Swansea. I kombination betydelse och skönhet var det målet som jag fastnade för.
Omgångens floppspelare: James Collins hade jobbigt på Old Trafford.
Omgångens tränare: Tim Sherwood, Tottenham. Gick tillbaka till ett hederligt 4-4-2 och fick Spurs att bli mer rakt och spetsigt. Hade dessutom modet att släppa fram en egen produkt (Bentaleb) och fick med sig tre poäng från St Mary’s.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB