Startsida / Inlägg

Höstens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Halva ligan avverkad.
Här har ni de elva lirarna som får plats i mitt ”Höstens lag” i Premier League.

Höstens lag (4-3-3):

Målvakt:
Tim Howard, Everton
Det har inte varit någon superhöst för herrarna mellan stolparna. Men Howard har varit en av anledningarna till att Everton släppt in minst antal mål i Premier League (tillsammans med Arsenal).

————————————————-
Högerback:
Séamus Coleman, Everton
En av höstens succéspelare. Vi är vana vid att Leighton Baines bidrar med mål och assist, men i höst har högerbacken Coleman varit ännu effektivare. Fem mål, varav flera har varit sanslöst vackra.

Mittbackar:
Per Mertesacker, Arsenal
Den tyske giganten har klivit fram som den givna försvarsresen. Medan Laurent Koscielny bjuder på spektakulära tacklingar (och straffar) agerar Mertesacker hela tiden i det tysta. Gör ytterst sällan misstag.

John Terry, Chelsea
Valet stod mellan Terry och Southamptons Dejan Lovren, men jag känner att Terry har gått om på slutet. Med Mourinhos låga försvar har Chelseakaptenen hittat tillbaka till gammal god form.

Vänsterback:
Leighton Baines, Everton
En skada har stoppat Baines från spel senaste månaden, men innan dess var han ligans odiskutabelt bästa spelare i sin position. Otäckt klok i passningsspelet och ett vasst anfallsvapen med sina inlägg och frisparkar.

————————————————-
Defensiva mittfältare:
Yaya Touré, Manchester City
Världens mest kompletta mittfältare? Karln är kapabel att spela mittback i en CL-final (2009), defensiv mittfältare, offensiv mittfältare – han är lika bra överallt. Den här hösten har han dessutom lagt till ytterligare en dimension: Frisparkarna som han numera skruvar in i krysset med häpnadsväckande ackuratess.

Aaron Ramsey, Arsenal
Ligans bästa spelare under första halvan av hösten. Ramsey var bra redan under slutet av våren, men det var som om han hittat en ny växel under sommaren. Stark, löpvillig och plötsligt målfarlig. Åtta mål och sex assist är hans facit.

————————————————–
Offensiv mittfältare:
Adam Lallana, Southampton
Det tog tid, men till slut fick Lallana sitt genombrott i Premier League. Har burit Southamptons offensiv med sin fart, teknik och kreativitet. Fyra mål och fem assist.

————————————————–
Anfallare:
Luis Suárez, Liverpool
Världens hetaste spelare de senaste två månaderna. Suárez har öst in mål och flera av dem kommer vi att minnas länge. 19 mål på 14 matcher talar sitt tydliga språk.

Sergio Agüero, Manchester City
Argentinaren har den här säsongen visat den där talangen som vi visste att han besitter. Gjorde 13 mål på 14 starter (plus ett inhopp) innan han blev skadad.

Wayne Rooney, Manchester United
Ryktenas man i somras, men sedan säsongen startade har Wayne Rooney varit Uniteds självklara stjärna. Med RvP skadad har ansvaret vilat på Rooney. Nio mål och nio assist – utöver det enorma defensiva arbetet.

—————————————————-
Tränare:
Roberto Martínez, Everton
Det var många som gissade att Everton skulle få tufft i kölvattnet efter David Moyes-eran. Martínez har utvecklat laget, spelet och känslan är att klubben nått en spelmässig nivå man aldrig höll under Moyes sejour. Everton spelar numera ett passningsorienterat spel och ligger fyra i halvtid. Kan det räcka till CL har Martínez gjort en bragd.

***
Hur hade ditt lag sett ut?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB