Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (19)

av Kalle Karlsson

Innan det nya ska ringas in måste vi förstås avklara det som tillhör 2013: Omgångens lag från helgen.
I målet hälsar vi Joe Hart välkommen tillbaka. Manchester CIty-målvakten fick en rejäl smäll mot Crystal Palace och började blöda, men han ställde sig upp och räddade poängen åt sitt lag.
På högerbacken var det (som vanligt senaste månaderna) en kamp mellan Mathieu Debuchy och Séamus Coleman. Jag väljer Debuchy som skapade stora problem för Arsenals vänsterkant i första halvlek. Så långt var han planens bästa aktör.
I mittförsvaret går tröjorna till Per Mertesacker (oerhört stabil igen), och Gary Cahill. Jag tyckte att John Terry var kung i bakre leden för Chelsea, men så såg jag reprisen igår och noterade hur Cahill framstod som strået vassare. Hans brytning framför Joe Allen i första halvlek hade gjort Glenn Hysén stolt.
Ben Davies är en ung, spännande spelare som var gjorde en mycket bra match mot Aston Villa.
På mittfältet fanns det några att välja mellan. Tom Huddlestone var given efter sin dominanta insats mot Fulham. Bredvid honom tar jag Mousa Dembélé som äntligen fick bitarna på plats mot Stoke.
Willian har inte varit så framstående i Chelsea som många trodde, men mot Liverpool visade han sina spetskvaliteter. Dessutom jobbar han förtjänstfullt i defensiven. Jordon Mutch svarade för ett mål och en assist och framstår som ett fynd för 2 miljoner pund. Till vänster var det ingen som kunde mäta sig med Eden Hazard, som var planens bästa spelare på Stamford Bridge.
För en gångs skull  var konkurrensen i anfallet inte så stor. Danny Welbeck var helt avgörande för Manchester United, men spelade bara en halvlek. Nicolas Anelka gjorde två mål för West Bromwich, men jag noterade inte honom särskilt mycket i övrigt. Därför väljer jag hans anfallskamrat Saido Berahino som dels gjorde det fina kvitteringsmålet till 3–3 och skapade stora problem för West Ham med sin rörlighet.
Omgångens spelare: Tom Huddlestone, Hull City. En av säsongens allra bästa mittfältsinsatser.

Mitt omgångens lag:
Joe Hart, Manchester City
———————————————
Mathieu Debuchy, Newcastle (4)
Per Mertesacker, Arsenal (3)
Gary Cahill, Chelsea (3)
Ben Davies, Swansea
———————————————
Tom Huddlestone, Hull City (2)
Mousa Dembélé, Tottenham
———————————————
Willian, Chelsea
Jordon Mutch, Cardiff
Eden Hazard, Chelsea (3)
———————————————
Saido Berahino, West Bromwich

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
David De Gea (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), John Terry (Chelsea), James McCarthy (Everton), Ross Barkley (Everton), Séamus Coleman (Everton), Paulinho (Tottenham), Aaron Lennon (Tottenham), Jonathan De Guzman (Swansea), Robert Koren (Hull City), Mathieu Flamini (Arsenal).

***
Omgångens mål: Séamus Coleman, Everton. Den glödhete högerbacken vandrade runt James Ward-Prowse och dundrade in bollen i bortre krysset.
Omgångens floppspelare: Hela Fulham.
Omgångens manager: José Mourinho, Chelsea. Hans lag plockade till slut fram storspelet och vann ytterligare en toppmatch.

***
Tack för det här bloggåret! Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Imorgon vaknar vi upp, beställer en pizza (väl?), lägger oss i soffan och kollar in en fullspäckad omgång av Premier League.
Bloggen siktar på att rivstarta under 2014.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB