Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (8)

av Kalle Karlsson

Sergio Agüero var kungen av Etihad i lördags när han satte alla fyra målen mot Tottenham. Men faktum är att Joe Hart gjorde matchvinnande aktioner också. Vid ställningen 0–0 räddade han ett friläge från Ryan Mason. Senare i matchen räddade han vassa försök från Christian Eriksen och en straff från Roberto Soldado.
I backlinjen blir det dubbelt Dawson. Craig i West Bromwich har övertygat stort i inledningen av säsongen och nu är både Jonas Olsson och Garath McAuley utanför laget. Mot Manchester United var Craig Dawson planens bäste spelare. Michael Dawson gjorde en stark insats för Hull City mot Arsenal. Den tidigare Tottenhamspelaren var en jätte fram till att han fick utgå på grund av skada. Leighton Baines svarade för ett bra fina assist i Evertons segermatch mot Aston Villa (3–0).

Alexis Sanchez gjorde 1–0 efter en individuell prestation och det var chilenarens fina förarbetet som ledde fram till det sena kvitteringsmålet. Cesc Fàbregas var återigen framträdande för Chelsea och svarade för ett klassmål. Stewart Downing är glödhet. Sedan engelsmannen fick ta steget in i en central roll för West Ham har han visat toppform. I segermatchen mot Burnley var han återigen lagets bästa spelare. Till vänster är Dusan Tadic helgjuten efter ett mål och fyra assist mot Sunderland.

I anfallet var det inte mycket att orda om. Sergio Agüero gjorde fyra mål (och kunde ha gjort sju) mot Tottenham. Argentinaren var helt enkelt ostoppbar. Bredvid honom väljer jag en annan given herre, Graziano Pellè, som svarade för två mål och ett imponerande allroundspel mot Sunderland (8–0).
Omgångens spelare: Sergio Agüero, Manchester City.

Mitt omgångens lag:
Joe Hart, Manchester City
———————————————
Nathaniel Clyne, Southampton
Craig Dawson, West Bromwich (2)
Michael Dawson, Hull City
Leighton Baines, Everton
———————————————
Aexis Sanchez, Arsenal (2)
Cesc Fàbregas, Chelsea (3)
Stewart Downing, West Ham (2)
Dusan Tadic, Southampton (2)
———————————————
Sergio Agüero, Manchester City
Graziano Pellè, Southampton (2)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Berahino (West Bromwich), Stéphane Sessègnon (West Bromwich), Marouane Fellaini (Manchester United), Bobby Zamora (QPR), Charlie Adam (Stoke), Joe Hart (Manchester City), Curtis Davies (Hull City), George Boyd (Burnley), Hugo Lloris (Tottenham), Morgan Schneiderlin (Southampton), Steven Davis (Southampton), Oscar (Chelsea).

***
Omgångens mål: Cesc Fàbregas, Chelsea. Två snabba väggspel, en iskall avslutning intill stolpen. Fàbregas får saker att se så enkla ut.
Omgångens floppspelare: Damien Delaney, Crystal Palace. Det var många självmål att välja bland, men jag tar en spelare som drog på sig ett onödigt rött kort. Palace hade fått en livlina när César Azpilicueta blev utvisad. Men Delaneys klumpiga andra varning förstörde segerchanserna.
Omgångens tränare: Ronald Koeman, Southampton. På kort tid har han lyckats få laget att prestera långt över förväntan. I lördags resulterade det i 8–0 mot Sunderland.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB