Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (16)

av Kalle Karlsson

David De Gea är Europas hetaste målvakt för tillfället och insatsen mot Liverpool underströk den tesen. Gång på gång snuvade han Raheem Sterling och räddningen på Mario Balotellis två avslut var högklassiga. De Gea har utvecklats enormt sedan han anlände till öarna och är idag en komplett målvakt (för fördjupning, läs här och titta här).

Hector Bellerin har fått täcka upp som högerback under hösten i Arsenal på grund av den tunna truppen. I lördags gjorde han sin bästa match hittills för säsongen då han var en av planens bättre aktörer mot Newcastle. Eliaquim Mangala har tagit mer plats i Manchester City nu när Vincent Kompany dras med återkommande skador. En ny fin insats av fransmannen mot Leicester. Michael Keane valdes till man of the match i Burnleys vinst mot Southampton medan Ben Davies lagt beslag på vänsterbacken i Tottenham.

Ross Barkley fick flytta ned till positionen som sittande mittfältare mot QPR i måndags och klarade det med bravur. Barkley var planens bästa spelare, dikterade tempot på mittfältet och svarade för ett drömmål i första halvlek. Central mittfältare med licens att få framåt kan vara hans framtida position. Santi Cazorla får den andra mittfältsplatsen efter sina två mål mot Newcastle. Spanjoren har börjat visa glimtar av den form han höll under debutsäsongen i Gunners. Högersidan går till Antonio Valencia, som visserligen lirade wingback men som var så offensiv att han kvalar in som högermittfältare i ett 4-4-2. Eden Hazard var återigen grym för Chelsea (1+1), men jag väljer ändå Christian Eriksen som avgjorde matchen med sitt 2–1-mål i slutminuten, och spelade fram till Harry Kanes 1–0. Dansken skapade tre chanser i matchen och slog tio inlägg.

På topp går platserna till Harry Kane, Tottenham, och Olivier Giroud. Den förstnämnde gjorde mål och svarade för en gedigen arbetsinsats medan Giroud satte två varav en helläcker styrning.
Omgångens spelare: David De Gea, Manchester United.

Mitt omgångens lag:
David De Gea, Manchester United (4)
—————————————————-
Hector Bellerin, Arsenal
Eliaquim Mangala, Manchester City
Michael Keane, Burnley
Ben Davies, Tottenham
—————————————————-
Antonio Valencia, Manchester United
Ross Barkley, Everton
Santi Cazorla, Arsenal (2)
Christian Eriksen, Tottenham (2)
—————————————————-
Harry Kane, Tottenham
Olivier Giroud, Arsenal

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Muhamed Besic (Everton), Tom Heaton (Burnley), Eden Hazard (Chelsea), Branislav Ivanovic (Chelsea), James McArthur (Crystal Palace), Costel Pantilimon (Sunderland), Alexis Sanchez (Arsenal), Samir Nasri (Manchester City), Juan Mata (Manchester United).

***
Omgångens mål: Ross Barkley, Everton. Väggade med Romelu Lukaku, tog sig fram i plan och dundrade i väg en vänsterprojektil i krysset.
Omgångens manager: Sean Dyche, Burnley. Tidigare avsågade Burnley har sprattlat till i botten och i helgen blev det tre nya poäng hemma mot Southampton.
Omgångens floppspelare: Tom Huddlestone, Hull City. Helt onödig utvisning som satte lagkamraterna i en ännu svårare sits borta mot Chelsea.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB